11 juli 2018

Feesten van de Moren en christenen in Guardamar del Segura van 20 tot 29 juli 2018


De jaarlijkse feesten van de Moren en christenen in Guardamar del Segura ter ere van Sant Jaume, de beschermheilige van Guardamar del Segura, starten op vrijdag 20 juli 2018 en duren tot 29 juli. Het programma bevat optochten, concerten, feesten, middeleeuwse markt,  gevechten tussen de Moren en christenen, afvuren van de donderbussen en nog veel meer. 
Een van de toppers is de voorstelling van de legende  L'ENCANTÀ op 20 juli.
De versie van deze legende welke speelt in Rojales kan je lezen op mijn blog. Klik HIER.

 VRIJDAG 20 JULI
21.30 uur PARADE VAN DE FEESTKONINGINNEN.
22.00 uur OPENING VAN DE FEESTEN door de heer Manuel Pérez Blanco met nadien voorstelling van de vlaggen.
23.00 uur Stadhuisplein: L'ENCANTÀ, een schouwspel van licht, water en vuur. Een verbluffende uitvoering die het verhaal vertelt van een jong meisje dat onder een betovering valt en alleen kan worden vrijgelaten door een dappere krijger die als eerste moet vechten tegen de krachten van het kwaad, een draak, om haar te bevrijden. De betovering kan alleen worden verbroken als hij haar voeten in de rivier Segura baadt. Het "gelukkige einde" is dat hij de draken doodt en haar voeten wast in de rivier. Ze leven nog lang en gelukkig.

Zaterdag 21 juli
22.00 uur FANCY DRESS PARADE: muziek en fancy dress voor iedereen die mee wil doen. De Parades vertrekken vanaf Calle Major en gaat verder langs de País Valencià Avenue en eindigt aan het Jaume II-plein. Reglement voor de competitie zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor. Prijzen zullen vóór het concert worden uitgereikt.
24.00 uur: CONCERT: MODESTIA APARTE en AMISTADES PELIGROSAS

Zondag 22 juli
12.00 uur: OPENING VAN DE TRADITIONELE MIDDELEEUWSE MARKT.  
17.00 uur:  KINDERFEEST op Els Pins Avenue en Calle Sant Francesc
20.00 uur: PARADE onder leiding van de Guardamar del Segura Musical Group. De parade omvat de gekozen 'Dama de Guardamar', haar eredames, kapiteins, standaarddragers en vertegenwoordigers van de Moren en Christenen '
Route: Stadhuis, Enginyer Mira en Reina Sofia Park.
20.30 uur MOORS EN CHRISTENEN FESTIVAL MUZIEKCONCERT

Maandag 23 juli
18.00 uur MIDDELEEUWSE MARKT.
21.00 uur Concert geleid door het "Aromas de Guardamar Choir" en het "Barcarola Choir" en met de medewerking van dansscholen Jacqueline Sánchez, Chari Candela en Sofía Sáchez.
Gelegen in het Reina Sofía-park
22.30 uur CORREFOCS (lopen met vuur) door de MSM-groep "No somos monstruos". Vertrekkend van het stadhuis, Miguel Hernández Street, Sant Francesc , Ausiàs March , Sant Jaume, Plaça d'Abastos, Enginyer Mira  en eindigend aan het stadhuis.

Dinsdag 24 juli
18.00 uur MIDDELEEUWSE MARKT.
20.20 uur Informele entree van de "Comparsas" van de Moren en Christenen in verschillende straten van Guardamar eindigend op het Plein van het Stadhuis.
21.30 uur AMBASSADE VAN HET VERDRAG.
Theatrale weergave van het Verdrag van Tudmir. De ondertekening van het verdrag op 5 april 713, toen de nobele Visigoth Theodemir de gebieden waar Guardamar zich momenteel bevindt, heeft afgestaan ​​aan de moslims van Abd-al-azid ibn Muzá. Plaats Stadhuis.

Woensdag25 juli
11:30 uur Kleine parade met de Guardamar-muziekgroep met de dame van Guardamar, eremeisjes, kapiteins, ambassadeur, standaarddragers, organiserend comité en andere functionarissen van de Fiesta.

13.00 uur Mascletà (vuurwerk en luidruchtig buskruitevenement op het stadhuisplein).
21.00 uur PROCESSIE. De processie bestaat uit gemeenteraadsleden, civiele en militaire hoogwaardigheidsbekleders, sleutelfiguren van het Organisatiecomité van Moren en christenen, de 'Dama de Guardamar' met haar eredames, de Captains, Presidenten en verschillende verenigingen en leden en deelnemende Comparsas.

Donderdag 26 juli EERSTE GUERRILLA EN MOORISH AMBASSADE
20.00 uur EERSTE "GUERRILLA". Het schijngevecht begint aan de Avenida Pais Valencià op de hoek met de Calle Lepanto en loopt door naar het Stadhuisplein. De christenen staan ​​vooraan, verdreven door de Moren die de stad in bezit nemen.
21.00 uur TOEGANG TOT HET KASTEEL. Vanaf de Plaça Llauradors komen de "Cruzados" Comparsa het kasteel binnen. Ze worden gevolgd door de "Toeareg" Comparsa die de verovering van het kasteel en de stad Guardamar door de Moren naspelen. Hierna paraderen beide Comparsas langs de Calle Major richting Plaça Llauradors.

Vrijdag 27 juli TWEEDE 'GUERRILA' EN CHRISTELIJKE AMBASSADE
20.00 uur 'TWEEDE GUERRILLA'. Deze schijngevecht begint, na het waarschuwen van het geweervuur ​​van het buskruitbastion van het kasteel. De strijd loopt dan langs Czalle Gratitud, Llauradors, Major naar het Stadhuisplein. De Moren zijn de eersten, gevolgd door de christenen, die nu de stad in bezit nemen.
21.00 uur TOEGANG TOT HET KASTEEL. De Comparsa 'Toeareg' behoudt het kasteelbezit. De Comparsa "Cruzados" betreden het kasteel en eenmaal daar nemen de christenen de macht over. De'Trial of the Moorish Traitor' vindt dan plaats. Het vertegenwoordigt de verovering van het kasteel en de stad van de Moren door de christenen. Beide Comparsas marcheren vervolgens langs de afgesproken route van País Valencià Avenue naar Pescadors Square.

Zaterdag 28 juli
20.30 uur OPTOCHT VAN DE MOREN. Vertrek vanuit de hoek País Valencià in Calle Lepanto. Vervolgens gaat het langs de Avenue País Valencià, de einde in de Calle Major. De Parade wordt uitgevoerd in de volgende volgorde:
DE CHRISTENEN: MOSQUETERA, LABRADORES, EL CID, PIRATAS, CRUZADOS.
DE MOREN: MUSULMANES, NÓMADAS, ABD-AL-AZÍES, LA PUMA, TUAREG

Zondag 29 juli OPTOCHT VAN DE CHRISTENEN
20.30 uur OPTOCHT VAN DE CHRISTENEN. Vertrek vanuit de hoek País Valencià in Calle Lepanto. Vervolgens gaat het langs de Avenue País Valencià, de einde in de Calle Major. De Parade wordt uitgevoerd in de volgende volgorde:
DE MOREN: MUSULMANES, NÓMADAS, ABD-AL-AZÍES, LA PUMA, TUAREG
DE CHRISTENEN: MOSQUETERA, LABRADORES, EL CID, PIRATAS, CRUZADOS.
24.00 uur VUURWERK La Roqueta Beach