23 augustus 2013

Auto huren? Enkele regeltjes...

Tweede bestuurder
Veel autoverhuurders hanteren een minimum leeftijd voor het besturen van een huurauto. Je moet er ook rekening mee houden dat eventuele extra bestuurders opgegeven dienen te worden bij het aangaan van de huurovereenkomst en dat ook die bestuurder(s) aan de regeltjes moet(en) voldoen. Niet zelden moet er voor extra bestuurders een vast bedrag per dag van de huurperiode bijbetaald worden. Belangrijk is om goed in de gaten te houden wat de regels zijn met betrekking tot alcohol en rijden.


Betalen met VISA
Zonder VISA of Mastercard kan je geen auto meer huren. Ze gebruiken je kaart om later eventuele verkeersboetes af te rekenen. 

Voorwaarden vergelijken
Als je een auto huurt is het van belang op goed op de hoogte te zijn van de verhuurvoorwaarden. Het vergelijken van verhuurtarieven op basis van de kale of zelfs all-inclusive prijzen alleen is niet voldoende om vast te stellen waar je de beste aanbieding hebt. Kijk daarom ook goed naar de hoeveelheid vrije kilometers (en de meerprijs per kilometer), de verzekeringsvoorwaarden, het eigen risico en eventuele extra kosten die verplicht of optioneel voor kunnen komen. Zie ook na of je de benzinetank leeg of vol moet binnenleveren.
Type auto
Een reservering wordt in vrijwel alle gevallen gemaakt voor een bepaalde reserveringsklasse. De modellen en foto’s die op websites en in brochures staan dienen vrijwel altijd als voorbeeld. Helaas gebruiken steeds meer verhuurders en verhuursites deze flexibiliteit om goedkopere auto’s mee te geven dan wat de klant op basis van de voorbeeldauto’s mag verwachten.

Schade
Het is belangrijk om bij het in gebruik nemen van de huurauto alle eventuele schades op een formulier te laten opnemen. Dit is nodig om achteraf aan te tonen dat deze schade niet tijdens de verhuurperiode ontstaan is. Indien er op wat voor manier dan ook schade aan de huurauto ontstaat tijdens de dagen dat u de auto huurt dan is het van belang dat er een politierapport met betrekking tot de schade ingeleverd wordt bij het terugbrengen van de auto. Het niet op laten maken van een politierapport kan ertoe leiden dat u als huurder voor de volledige schade aansprakelijk gesteld wordt.

Goedkoop een auto huren
De tarieven voor een huurauto kunnen binnen een bepaalde bestemming soms flink verschillen. In sommige gevallen is de ene website het goedkoopste, de andere keer is de concurrent ineens heel erg scherp met zijn tarieven. Voor de goedkoopste tarieven geldt vaak dat deze vlak voor vertrek niet meer boekbaar zijn. Veel zogenaamde brokersites kopen in bij de grote autoverhuurmaatschappijen en bieden daarna de huurauto’s tegen zeer scherpe tarieven aan. Met het voucher dat je van zo’n site krijgt kun je bij de betreffende verhuurder je auto ophalen. Deze tussenpersonen zijn niet altijd voordeliger, soms kan het ook de moeite waard zijn om rechtstreeks te huren. Vergelijk daarom vooraf de prijzen, er kunnen aanzienlijke verschillen voorkomen. 


Enkele verhuurkantoren op Alicante Airport. 
Reken minimum op een dagprijs van € 15,00 voor een Ford Ka of € 20,00 voor een Ford Focus of Fiat 500L. Plus de eventuele kosten (verzekering, btw, extra driver, autostoel)

http://www.centauro.net/
http://www.europcar.com/
http://www.recordrentacar.com
Ook de grote Europese verhuurkantoren zijn aktief op de luchthaven van Alicante: