27 juni 2018

Bocairent, een middeleeuws stadje op een uurtje rijden van de Costa Blanca.

Bocairent is een plaatsje vol historie en een oase van rust. Het charmante stadje is leuk om eens te bezoeken en te wandelen door de middeleeuwse straatjes, bezoek eens de stadsmuren en gebouwen in het middeleeuws stadsdeel. 
De grotten bestaan ​​uit ongeveer vijftig kamers met elk een raamopening.  De openingen zijn verspreid over drie verschillende niveaus, maar zonder echte verdiepingen  te vormen. De meeste van deze kamers waren waarschijnlijk gebouwd als geïsoleerde eenheden, aangezien ze allemaal verankeringsringen voor touwen hebben, groeven voor deuren en raamkozijnen. Tegenwoordig zijn de kamers onderling verbonden via openingen in de muren evenals via kleine "schoorsteenpijpen" die toegang geven tot de verschillende niveaus.
Dicht bij de grotten kan je ook de Cava de Sant Blai (ijsput) bezoeken. Dit is een cirkelvormige put van 7,70 meter diameter en 11 meter diep, met halfbolvormig dak in metselwerk. Op het hoogste niveau is een opening waar de sneeuw kan ingebracht worden. Onderaan de ijsgrot is in de zijwand een afvoer in de rots  uitgehouwen om het smeltwater te laten weglopen. Deze galerij van slechts 1.80 meter hoog, 1 meter breed en 20 meter lang is tegenwoordig een van de toegangen tot de ijskelder.