23 juni 2018

Hondón de las Nieves, grote BBQ ten voordele van Milan's hondenopvang.

Op dinsdag 4 september vanaf 14 uur organiseren een aantal vrijwilligers een grote BBQ ten voordele van Milan's hondenopvang.  
Iedereen is van harte welkom.
Entreekaarten kan je vanaf nu kopen bij Delicias Supermarkt in Hondón de las Nieves (aan het speeltuintje). Ook de vrijwilligers beschikken over een aantal entreekaarten, zo kan je me via Faceboek een PB of een mailtje sturen om kaarten te reserveren.

Datum: dinsdag 4 september 2018 vanaf 14 uur.
Plaats: Hondón de las Nieves, picknickplaats Partida Bayon.
     Coördinaten: N 38°16'58.5"  W 0°53'05.6"
     Google maps: https://goo.gl/maps/RK6YiyoM2FG2
Prijs voor de BBQ: € 12,50
 
Hopelijk zien we elkaar tijdens deze BBQ.
 
 
Milan leeft nu al meer dan 5 jaar in de bergen van Albanilla waar hij een groot stuk land kocht om zijn droom waar te maken: het redden en verzorgen van verwaarloosde zwerfhonden. Het begon met “Zecke”, de eerste zwerfhond die mocht genieten van de gastvrijheid van Milan. Zecke zat helemaal onder de teken toen Milan hem vond. Volgens de dierenarts was er niks meer aan te doen, maar Milan zijn hart was gestolen en hij heeft er alles aan gedaan om Zecke te helpen. Zecke is nu de hond die je kwispelend begroet als je Milan bezoekt.
En daar begint het verhaal en bleef het niet bij één hond. Milan zorgt op dit moment voor 60 honden en runde tot een paar maanden geleden alleen zijn hondenparadijs. Nu heeft hij gelukkig hulp gekregen van zijn goede vriend Jens zodat ze het vele werk een beetje kunnen verdelen.
Milan heeft 5 jaar keihard gewerkt voor het welzijn van zijn honden, ruime hokken gebouwd, bomen geplant voor natuurlijke schaduw enz.
Milan begon met enkele honden en zorgt nu voor een grote groep zwerfhonden die leven in grote roedels op een groot stuk land waar ze vrij
kunnen rondlopen. Nog steeds worden er zwerfhonden bij Milan gebracht door de mensen en politie. Voornamelijk grote, zwarte honden. Het verhaal gaat dat de Spanjaarden bang zijn van zwarte honden. Gelukkig krijgt Milan steeds meer materiële en financiële hulp wat hard nodig is. Zo komt sinds één jaar Patricia Kempen van de Belgische vereniging “Galgos du Coer” regelmatig met de auto naar Spanje en brengt hondenbrokken, medicijnen, materiaal enz. mee. Daar is Milan super blij mee.
Ook een aantal dierenvrienden uit de regio steunen Milan's "Residencia Canina Abanilla" zoveel ze kunnen. Opbrengsten van tweedehandsverkoop gaat integraal naar de aankoop van hondenbrokken. In Nederland brengen de collectebussen aardig wat op zodat ook daarmee eten en materiaal kan aangekocht worden. Maar nog steeds is bijkomende hulp hard nodig. Hondenbrokken, medicijnen, financiële hulp is erg welkom.