Laatste Nieuws

Uitgeverij Boekscout gaat mijn boek "Dit is Spanje, verhalen en legendes uit de Costa Blanca" uitgeven. De uitgever wil aan een selecte groep mensen, die mogelijk geïnteresseerd zijn, een promotiemailing sturen op het moment dat het boek beschikbaar is (begin december). Als je deze promotiemailing van Boekscout wilt ontvangen, laat me dat dan even weten dan kan ik je e-mailadres aan de uitgever doorgeven. Kopieer in dat geval onderstaande zin in je e-mail naar mij:

Ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.

mail: wkuyps@hotmail.com

16 mei 2018

FondóVerd Biofestival, het gratis natuurfestival in Hondón de las Nieves

Tijdens het “FondóVerd Biofestival” het gratis ecologisch natuurfestival dat voor de eerste keer gevierd wordt in Hondón de las Nieves (El Fondó de les Neus) op 9 en 10 juni 2018, worden gedramatiseerde routes, poppenspelen, open lucht filmvertoningen, sport- en kinderactiviteiten en een fotografiewedstrijd georganiseerd. Eveneens fietsroutes met een verfrissing, begeleide wandelroutes, ambachtelijke markt, foodtrucks, live muziek, ecologische menu's, stadstuin, boerderijen met dieren en een gratis kampeerterrein.
Het unieke van dit gebeuren is dat vanaf het begin tot het sluiten van het evenement je in direct contact staat met de natuur, gerelateerd aan biodiversiteit, waardoor de bezoeker zelfs de nacht buiten kan kamperen. Hoewel kamperen gratis is, net als de rest van de activiteiten, moet  je wel op voorhand reserveren om een plaats toegewezen te krijgen.
Met deze actie wil men de bezoeker bewust maken van alle aspecten van het milieu met betrekking tot energie, afvalverwerking, voedsel, mobiliteit, hergebruik/recyclering zodat we milieuproblemen oplossen en werken aan een betere wereld. Ondernemers, organisaties en mensen welke met hun acties positieve sociale veranderingen teweegbrengen worden uitgenodigd aan dit festival deel te nemen.

 Meer Spaanstalige info klik HIER

Programma:
 Zaterdag 9 juni 2018
9.00 uur Welkom en opbouwen van de winkeltjes op het festival terrein. Springkastelen voor de kleintjes.
11.00 uur Taichi op het festival terrein. Taichi een Chinese bewegingskunst.
11.30 uur Pilates  op het festival terrein. Pilates  is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates.
12.00 uur Opening van de markt.
14.00 uur Gastronomische demonstratie van ecologische menu, foodtrucks, ambachtenmarkt.
17.00 uur Workshops milieu en cosmetica.
18.00 uur Vertrek van de cross.
20.30 uur Tito Pontet.
220.30 uur Cinema in de straat.

Zondag 10 juni 2018
9.00 uur Vertrek wielertoeristen Canalosa
10.00 uur GAP op het festival terrein.
11.00 uur Kung-Fu op het festival terrein.
13.00 uur Uitreiking prijzen aan de wielertoeristen.
17.30 uur Yoga op het festival terrein
18.30 uur Kinderanimatie