Laatste Nieuws

Uitgeverij Boekscout gaat mijn boek "Dit is Spanje, verhalen en legendes uit de Costa Blanca" uitgeven. De uitgever wil aan een selecte groep mensen, die mogelijk geïnteresseerd zijn, een promotiemailing sturen op het moment dat het boek beschikbaar is (begin december). Als je deze promotiemailing van Boekscout wilt ontvangen, laat me dat dan even weten dan kan ik je e-mailadres aan de uitgever doorgeven. Kopieer in dat geval onderstaande zin in je e-mail naar mij:

Ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.

mail: wkuyps@hotmail.com

22 mei 2018

Brood gebakken in een traditionele houtoven in Hondón de las Nieves.

Onlangs konden we, tijdens een rondleiding in het dorp, de bakkerij in de calle Vereda bezoeken (straat van de bibliotheek). Al het gebak, brood en broodjes worden hier nog gebakken in een traditionele houtoven gestookt met amandelhout. Na de rondleiding door de bakkerin konden we proeven van de plaatselijke koekjes en gebakjes. Leuk om eens te zien en te proeven.

Reactie van  Marijke Derksen op Facebook:
Iedere nacht om 3 uur gaan de bakker Antonio en zijn zwager Gasto aan het werk, maken eerst het vuur aan en maken dan het deeg klaar en zijn zo de hele nacht bezig. Vroeg in de ochtend wordt het verse brood en alle andere heerlijkheden naar de verschillende winkels en restaurants gebracht.