2 mei 2018

Musical Oliver Twist in Teatro Wagner in Aspe op 20 mei 2018Oliver Twist in Aspe (Alicante)
“Taules Teatro” en  “Taller de las artes escénicas municipal de Pinoso” brengen de musical Oliver Twist op zondag 20 mei 2018 om 19.00 uur in het Wagner Theater te Aspe.

Uitvoering in het Spaans.

Een musical voor het hele gezin op basis van het werk van Charles Dickens.

Georganiseerd door: Ayuntamiento de Aspe. Concejalía de Cultura.

Kaarten voor de musical Oliver Twist in het Wagner Theater in Aspe zijn geprijsd vanaf 4 euro.

Bestellen van toegangsbewijzen klik HIER.

Een stukje uit de originele Engelstalige musical klik HIER

The story in English click here HERE


Het verhaal:
Oliver Twist, wordt geboren in diepe armoede. Zijn moeder sterft kort na zijn geboorte en zijn vader is onbekend. Oliver belandt na acht jaar in een weeshuis te hebben gezeten in een zogenaamd workhouse (werkhuis voor armen) in een niet bij naam genoemde stad. In het huis heerst een streng regime. De jongens die hier werken krijgen altijd maar weinig te eten. Wanneer Oliver door de anderen wordt aangespoord om op een dag extra voedsel te vragen, zijn de rapen gaar. Oliver wordt voor straf uit het werkhuis geplaatst en aangeboden als knecht voor een aantal mannen. Hij belandt bijna bij een schoorsteenveger, maar komt uiteindelijk bij Mr. Sowerberry, een begrafenisondernemer. Die behandelt Oliver relatief goed, maar kan hem niet houden als hulpje omdat zijn vrouw, met wie hij in scheiding ligt, Oliver niet mag. Bovendien wordt Oliver het doelwit van pesterijen door de andere helper van Mr. Sowerberry, Noah Claypole. Op een dag gaat Noah zover, dat Oliver zich niet meer kan beheersen en hem te lijf gaat. Mrs. Sowerberry kiest de kant van Noah en straft Oliver, die 's nachts besluit om weg te lopen. Na wat omzwervingen belandt hij in Londen.

In Londen ontmoet Oliver de jonge zakkenroller Jack Dawkins, die in de onderwereld van Londen beter bekend is als Artful Dodger. Hij biedt Oliver een maaltijd aan en stelt hem voor aan Fagin, die volgens Dodger iemand als Oliver goed kan gebruiken. Fagin is een oudere dief, die een bende van jeugdige zakkenrollers leidt. Oliver is eerst niet op de hoogte van Fagins criminele praktijken, tot hij op een dag wordt meegenomen door Dodger en een jongen genaamd Charley Bates om hen te helpen een slag te slaan. Dodger en Charley stelen voor Olivers neus de zakdoek van een oudere man genaamd Mr. Brownlow. Zodra de drie jongens wegvluchten, wordt Oliver als enige gearresteerd. Een getuige verklaart echter dat Dodger de dief is, zodat Oliver wordt vrijgesproken. Mr. Brownlow besluit de duidelijk zieke Oliver in huis te nemen.
Tijdens zijn verblijf bij Mr. Brownlow wordt Oliver voor het eerst in zijn leven goed behandeld, en herstelt derhalve snel. Fagin vreest echter dat Oliver hem en zijn bende zal verraden. Daarom laat hij ene Nancy en haar geliefde, de brute overvaller Bill Sikes, Oliver ontvoeren en terughalen naar zijn schuilplaats. Oliver wil niets meer met Fagin te maken hebben nu hij diens ware praktijken kent, maar Fagin en zijn bende willen Oliver niet laten gaan. Alleen Nancy neemt het voor Oliver op.
Fagin dwingt Oliver deel te nemen aan een inbraak. Sikes dreigt bovendien Oliver te vermoorden als hij niet meewerkt. De inbraak mislukt en Oliver wordt neergeschoten. Sikes moet de gewonde Oliver achterlaten, die vervolgens gevonden wordt door de mensen bij wie hij had moeten inbreken: Rose Maylie, haar voogd Mrs. Maylie en Harry Maylie. Rose is overtuigd van Olivers onschuld en neemt hem in huis. Ondertussen smeden Fagin en een mysterieuze man genaamd Monks plannen om Olivers reputatie bij de Maylies te ruïneren. Monks blijkt bovendien familie van Oliver te zijn. Nancy hoort het gesprek en besluit Oliver en de Maylies te waarschuwen. Fagin en Sikes beginnen al snel te vermoeden dat Nancy zich tegen hen aan het keren is.
Ondertussen is Noah Claypole ook naar Londen gekomen, na geld te hebben gestolen van Mr. Sowerberry. Onder de schuilnaam Morris Bolter sluit hij zich aan bij Fagins bende voor bescherming. Dodger wordt betrapt bij het stelen van een zilveren snuifdoos, en voor straf naar Australië verbannen. Fagin laat Noah Nancy in de gaten houden. Hij ontdekt dat ze Oliver op de hoogte houdt van Fagins plannen. Fagin vertelt dit door aan Sikes, maar laat Sikes denken dat Nancy hem ook wil verraden (terwijl ze in werkelijkheid Sikes juist buiten schot probeert te houden vanwege haar liefde voor hem). Sikes vermoordt Nancy voor haar verraad, maar komt niet veel later zelf om het leven wanneer hij moet vluchten voor een woedende menigte, en zichzelf hierbij per ongeluk ophangt.
Mr. Brownlow komt Oliver weer op het spoor. Hij confronteert Monks en dwingt hem te vertellen wat hij weet. Monks blijkt in werkelijkheid Edward Leeford te heten, en Olivers halfbroer te zijn: Oliver was een bastaardkind van hun gezamenlijke vader. Monks wilde Oliver uit de weg ruimen om zo de hele erfenis van zijn vader op te kunnen eisen. Oliver vergeeft Monks en schenkt hem alsnog zijn helft van de erfenis zodat hij in Amerika een nieuw leven kan opbouwen. Monks verbrast hier echter weldra het geld en belandt uiteindelijk in de gevangenis. In Londen wordt Fagin gearresteerd en tot de galg veroordeeld.
(bron wikipedia)