Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

26 juni 2017

Paleis Rubalcava in Orihuela, een vergeten erfgoed.Een van de grootste paleizen in Orihuela is het paleis van de markies van Ruvalcaba of het “Palace Ruvalcaba”.
Het paleis werd gebouwd rond 1930 op de grond waar vroeger het “Casa Abacial de la Iglesia de Santiago” stond, eveneens eigendom van de familie Ruvalcaba.
In 1981 werd het eigendom aangekocht door de stad Orihuela, bedoeld om er een culturele en sociale ontmoetingsplaats van te maken. Vandaag is het paleis echter wegens slecht onderhoud en verwaarlozing gesloten voor het publiek. Een grondige restauratie  is dringend nodig om het prachtige gebouw terug zijn oude glorie te geven.
Het hoofdgebouw heeft drie verdiepingen met een kleine mezzanine. In eerste instantie werd de begane grond gebruikt als kantoor en ruimte voor de koetsen, later voor de auto’s van de familie. De eerste verdieping omvat een aantal pronkerige salons en de grote keuken. Op de tweede verdieping liggen de slaapkamers van de familie en een tweede keuken.
Het paleis had een prachtige tuin met palmbomen, fonteinen, betegelde rustbanken en bloemperken omgeven door een smeedijzeren hekwerk op gemetselde muren. Jammer genoeg zijn de palmbomen door de palmkever vernietigd en hebben vandalen veel mooie ornamenten stuk geslagen.
Hoewel het paleis is  opgenomen in het “Catálogo del Plan Especial de Protección del Casco Histórico de Orihuela” blijft het ijzig stil rond de renovatieplannen ook nadat vorig jaar een bedrag van
623.000 euro van de ministeries van Cultuur en Ontwikkeling en voor het herstel van het paleis zou zijn mislopen.
Hopelijk wacht men niet tot het paleis een ruïne is geworden om het dan later af te breken…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten