Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

18 december 2016

Hondon de las Nieves, ASFALTBEDRIJF STAAT ER AL!!!

Uit goede bron ontving ik volgend bericht:
Ik zag een email van je over de geplande asfaltfabriek in Hondón de las Nieves dd. 16 dec. jl.
Ben daarom op zoek gegaan naar meer info.
Vele mensen weten nog van niets en dus is het belangrijk dat iedereen het fijne daarvan gaat weten of nu hoort.
Deze fabriek draait al een poosje proef en er worden door de provincie metingen verricht over de uitstoot.
Tijdens het proefdraaien is al een paar keer slechte resultaten naar voren gekomen met betrekking tot de uitstoot waarden. Dat heb ik uit betrouwbare bron.
Als de uitstoot straks een keer verkeerd tijdens in bedrijf is dan is het dorp Hondón de klos met stank en giftige neerslag. Het dorp ligt ca 700m. verder.
Je zult wel gedacht hebben waarom wordt in enen een aantal straten in Hondón en Frailes zomaar geasfalteerd ? De productie van het proefdraaien moest ook ergens heen en dus nieuwe wegen met dit proef-asfalt.
De gemeente doet met haar oproep nu net of er plotseling een idee is voor een asfalt fabriek en ook eventueel een cementfabriek ter plaatse. In de bijlage blijkt dat alles al lang stiekem geregeld is door de
gemeente en nu zijn ze een beetje geschrokken van de vele heftige reacties uit de bevolking.
Vandaar dat er maandag een sussende bijeenkomst wordt georganiseerd met vele vertegenwoordigers van de gemeente, provincie en asfalt deskundigen.
Misschien herinner je de kwestie Masquesvenda? met de afval-fabriek.
Ik weet niet of je dit allemaal al weet maar het lijkt mij belangrijk dat vele Nederlanders en Belgen ook hier van op de hoogte komen. De Engelsen zijn al massaal zich aan het organiseren voor as. maandagavond.
Misschien kan jij hiermee ook nog een steentje bijdragen voor informatie aan de Nederlanders en Belgen.


En nog leuker nieuws!!! Ons gemeentebestuur schijnt ook geen probleem te hebben om op dezelfde plaats waar het afvalbedrijf staat een vergunning af te leveren voor een cementfabriek en dit allemaal op 700 meter van het dorp...en dat voor een gemeentebestuur dat zich wil profileren voor een eco/milieuvriendelijke landbouw en omgeving... raar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten