Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

25 december 2016

Danses del Rei Moro in Agost van 26 december tot 1 januari

De Danses del Rei Moro is een uniek feest dat elk jaar plaats vindt van 26 december tot 1 januari in Agost. Het gaat om traditionele dansen, muziek en kostuums en wordt voornamelijk uitgevoerd door de jongeren. De opvoeringen vertellen een verhaal over een Moorse koning en de koningin.
Deelnemers:
De dansers of ballaors jongeren die dat jaar volwassen zijn geworden.
De "Naranjeros" zijn de zestien-jarigen
De Quintos of acompañaors zijn dansers of ballaors van het vorige jaar, dit zijn de verdedigers van de Moorse koning.

Programma:
Maandag 26 december
17:30 De danseressen, gekleed in licht satijn, met bloemen op hun hoofd en traditionele sierkammen in hun haar en jonge mannen in donker pak en hoed openen het feest met de eerste dansen op het Plaza del Ayuntamiento.
Dinsdag 27 december
17:30 Traditionele dansen
21:30-06:00 lofzang aan de Moorse koningin en luidruchtige optocht met het afschieten van voetzoekers en vuurwerk. Nadien klimmen dansers in palen en op balkons om er takken met sinaasappels aan op te hangen welke de laatste dag door de Naranjos worden geplukt.
Woensdag 28 december
17:30 De Moorse koning, vergezeld van de Moorse koningin maken hun triomfantelijke intocht op het plein. Tijdens het dansen proberen omstaanders de tulband van de koning te stelen en hem weg te jagen. De acompañaors van de koning reageren, en volgt er een gevecht.
Donderdag 29 december
17:30 Traditionele dansen
Vrijdag 30 december
17:30 Traditionele dansen
Zondag 1 januari
17:30 De laatste dag van het feest, de Naranjeros klimmen de bomen en de balkons om de sinaasappelen te verwijderen. Op deze manier verdienen ze hun plaats als protagonisten in de viering van volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten