Laatste Nieuws

Uitgeverij Boekscout gaat mijn boek "Dit is Spanje, verhalen en legendes uit de Costa Blanca" uitgeven. De uitgever wil aan een selecte groep mensen, die mogelijk geïnteresseerd zijn, een promotiemailing sturen op het moment dat het boek beschikbaar is (begin december). Als je deze promotiemailing van Boekscout wilt ontvangen, laat me dat dan even weten dan kan ik je e-mailadres aan de uitgever doorgeven. Kopieer in dat geval onderstaande zin in je e-mail naar mij:

Ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.

mail: wkuyps@hotmail.com

2 april 2018

Optocht Bando de la Huerta in Mucia op 3 april 2018 om 17 uur.

Wanneer 150 jaar geleden de Bando de la Huerta (promotie van de tuinen/landbouw) in Murcia opkwam om de welgestelde klassen te vermaken, worden deze vieringen nu gevolgd door duizenden mensen uit de grote omgeving. Dit feest begint op de eerste dinsdag na Pasen en is het keerpunt tussen de Goede Week en het Lentefestival. De festiviteiten beginnen met een traditioneel bloemenaanbod aan de Maagd in de kathedraal van Murcia. De inwoners van Murcia komen,  gekleed in de typische lokale klederdracht, hulde brengen aan het beeld en begeleiden het tijdens een tocht door de straten van de stad. In de daaropvolgende parade nemen versierde wagens en koetsen deel die aan de bezoekers producten en lekkernijen aanbieden afkomstig uit de landbouw rond Murcia.

Parade van de Bando de la HuertaRoute: C/ Mozart, C/ Capuchinos, C/ Marqués de Corvera, Plaza González Conde, C/ Sacerdotes Hnos. Cerón, C/ Princesa, Puente Nuevo, Plaza Cruz Roja, Ada. Teniente Flomesta, Gran Vía Salzillo, Pza. Fuensanta, Avda. Constitución, Pza. Circular, Ronda de Levante, final en plaza Juan XXIII. Organiza: Federación de Peñas Huertanas.