8 september 2015

Villena, ballet "El Lago de los Cisnes" "Het Zwanenmeer" op 12 december 2015.

Ballet "El Lago de los Cisnes", "Het Zwanenmeer" op muziek van Tchaikovsky door het "Ballet van Moskou" in de originele klassieke versie van Tchaikovsky.

Datum: Zaterdag 12 december om 19 uur
Uur: 19.00 uur
Duur: 2 uur 30 min
Adres: Teatre Chapi, c/ Luciano López Ferrer 17, Villena
Inkom: Van 20 tot 28 euro

Voorverkoop: Instant Ticketservice (www.instanticket.es, 902 444 300, terminals Banco Sabadell)

Het verhaal

Eerste bedrijf: Het is feest op het kasteel omdat prins Siegfried meerderjarig is. De prins zelf is erg uitgelaten. Zijn moeder berispt hem om zijn overdaad aan vrolijkheid. Ze waarschuwt hem dat hij op het volgende bal een meisje moet kiezen om mee te trouwen. 

Tweede bedrijf: De prins is met zijn gezelschap op jacht. Ze komen aan het meer van de zwanen. Het gevolg van de prins stelt voor om de zwanen te schieten. Odette, koningin van de zwanen, komt tussen en legt uit dat er een spreuk op hen rust. De zwanen zijn eigenlijk jonge vrouwen die in zwanen werden veranderd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Iedere dag nemen de zwanen om middernacht voor eventjes hun ware vorm aan. Het is voor de kijker vaak moeilijk om uit te maken wanneer de ballerina en het corps de ballet zwanen moeten zijn en wanneer mensen. Dit maakt echter niet zo veel uit om het verhaal te volgen. Wanneer de prins Odette in haar menselijke gedaante ziet, is hij onmiddellijk verliefd. De twee brengen een pas de deux en Siegfried vraagt Odette om naar zijn volgende bal te komen. Hij belooft met haar te trouwen. Odette zegt dat ze onmogelijk zijn bruid kan zijn voor de betovering verbroken is. De spreuk dwingt Odette om opnieuw als zwaan naar het meer te gaan en scheidt zo de twee geliefden van elkaar.

Derde bedrijf: Siegfried is teruggekeerd naar het kasteel. De prins en zijn moeder ontvangen op het bal zes meisjes die de liefde van de prins willen winnen. De gasten op het bal komen van verre landen en brengen nationale dansen. Dan verschijnt Von Rothbart op het feest. Hij bracht zijn dochter Odile mee. De tovenaar gebruikte zijn magie om Odile op Odette te doen lijken. Odile danst met de prins in een tweede pas de deux en zonder aarzelen verklaart hij haar zijn liefde. Buiten het kasteel wanhoopt Odette bij dit verraad. De tovenaar en zijn dochter verlaten het feest in triomf.

Vierde bedrijf: Odette en de andere zwanen treuren aan hun meer. Wanneer Siegfried verschijnt, mijdt Odette hem tot hij Von Rotbarts bedrog uitlegt. Dan komt plots een gigantische storm opzetten. De zwanen dreigen te verdrinken in het snel overstromende water van het meer. Siegfried redt Odette. Hij brengt haar naar hoger gelegen grond en zweert dat hij desnoods met haar zou sterven. Dit breekt de betovering en de zwanen keren permanent terug naar hun menselijke vorm.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_zwanenmeer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten