31 oktober 2014

Kunstmarkt in Cuevas del Rodeo en het schelpenhuis Casa de las Conchas in Rojales

Rojales, Cuevas del Rodeo, kunstmarkt elke eerste zondag van de maand


Cuevas del Rodeo - Met de hand uitgekapt, diep in vast gesteente, zijn de grotwoningen die uit de omliggende heuvels neerkijken op Rojales. Gebouwd tussen de 18e en 20e eeuw, voor migrantarbeiders die werkten in de regio Alicante Murcia, worden de grotwoningen nu gebruikt door kunstenaars en ambachtslieden om te laten zien hoe ze werken en om hun ambachtelijke voorwerpen aan de man te brengen
Er zijn ongeveer 17 grotwoningen in Cuevas del Rodeo, zijn ze allemaal geschilderd in wit met blauwe deuren. De grotten zijn bereikbaar via verschillende wegen waaronder Calle Cuevas del Rodeo, Calle Rodeo en Calle Collegio vertrekkende vanaf Rojales. De grotten worden aangegeven vanaf het centrum.
De grotten functioneren nu als een artistiek centrum met winkeltjes van allerlei soorten, tentoonstellingen van schilder- en beeldhouwkunst. Live muziek voorstellingen uit verschillende culturen.
Elke eerste zondag van de maand is er een kunstmarkt van 11 tot 14 uur. 
" Casa de las Conchas"
Wanneer je de grotwoningen gaat opzoeken passeer je ook voorbij "Casa de las Conchas" het schelpenhuis van Fulleda Manuel Alcaraz, Als jonge kerel had  Fulleda al een passie voor schelpen. Hij begon ze te verzamelen en toen hij  in 1974 eigenaar werd van een huis in Rojales, heeft hij  besloten om de buitenkant te versieren met schelpen.
Het zou 12 jaar duren om zijn huis te versieren met mozaïek-achtige patronen.
Het Casa de las Conchas is tegenwoordig  een  toeristische attracties van het gebied.

Manuel Alcaraz Fulleda
Casa de las Conchas
10 Calle Rodeo Cuevos
Rojales, Alicante, ES
Overname artikel toegestaan mits bronvermelding