23 april 2019

Feesten van de Moren en christenen in Abanilla van 26 april tot 12 mei 2019

Hoewel Abanilla een relatief kleine gemeente is, heeft het een groot programma voor zijn jaarlijkse Moren en christenen feesten. Veel van de Moorse en christelijke verenigingen uit de hele regio Murcia nemen deel aan de vieringen in Abanilla en maken er een feest van regionaal toeristisch belang van.

Spaanstalig programma klik HIER

Vrijdag 26 april
10:00 uur Openingsrede en kroning van de feestkoninginnen.

Zondag 28 april
12:00 Grote Parade van de kinderen. Route: Plaza de la Lonja, Calle Mayor, Plaza de la Constitucion, Calle San José, Juan Carlos I Avenue, einde aan de Paseo de la Ermita.

Dinsdag 30 april
00:15 Parade van de koninginnen, Moren en christenen. Route: Plaza de la Lonja, Constitution, San José, Juan Carlos I Avenue en einde aan de Paseo de la Ermita.

Woensdag 1 mei
12:30 Bierfontein aan het stadhuis
18:30 Grote parade van de christenen, gevolgd door de Moren. Route: vanaf het sportcentrum op Avda. Murcia, langs de kerk Francisco Salzillo, Constitution, C / Mayor, Plaza de la Lonja.

Donderdag 2 mei
18:00 Bloemen offerande aan de Santisma en de Vera Cruz vergezeld door de muziekband vanaf de Plaza de la Constitucion.

Vrijdag 3 mei
06:00 Diana, parade in de vroege ochtend door de muziekgroepen en de kapiteins van beide legers naar de kerk.
07:30 Misviering gevolgd door een bedevaart vanaf de plaatselijke kerk naar de Hermitage van Mahoya.
Terwijl de processie arriveert in Mahoya, wordt het Heilige Kruis opgericht en wordt een papieren bal die naar 'Granada' wordt geroepen opgehangen aan het balkon van de Hermitage. De kapiteins zwaaien met hun vlaggen en de harquebusiers schieten op hun donderbussen. Vervolgens wordt de Granada-papierbal geopend en worden de duiven binnenin vrijgegeven, terwijl er tegelijkertijd een waterstraal uit het kruis wordt gespoten. Vervolgens wordt er een heilige mis gevierd in de Hermitage, waarna alle pelgrims het kruis kunnen kussen.

Zondag 12 mei
17:30 Achtste processie gevolgd door het sluiten van het feest met het zwaaien van de vlaggen en het afvuren van de knalgeweren gevolgd door vuurwerk vanaf de Plaza de la Constitucion.