20 januari 2019

Geleid bezoek aan de schuilkelders van Alicante.

De stad Alicante had tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936 - 1939) te lijden van  83 bombardementen. De geografische ligging en de uitkomst van de oorlog maakten van Alicante het laatste bastion van de regering van de Republiek. De haven werd gebombardeerd door de Italianen en de Duitsers. Een triest einde voor veel mensen die niet tijdig in de schuilkelders van de stad konden geraken.
Ontdek hoe de stad is georganiseerd in deze verschrikkelijke omstandigheid en vooral wat de werking was van een schuilkelders. De Séneca en de Balmis schuilkelder maakten deel uit van een netwerk van ongeveer 100 ondergrondse schuilplaatsen verspreid over de stad Alicante.

Het is de bedoeling bezoekers kennis te laten maken met de historische en sociale context rond de bouw en het gebruik van schuilkelders in Alicante tijdens de Spaanse burgeroorlog. Hun architecturale uniciteit en de humanitaire functie waarvoor ze zijn ontworpen, maken deze schuilkelders een tastbaar bewijs van de recente geschiedenis van pijn. Bevrijd van de tragische context waarin ze oorspronkelijk werden bedacht en van de daaropvolgende decennia van stilte, dienen ze vandaag zowel als een eerbetoon aan de burgers die onderdak en bescherming zochten, als onderwerpen van studie en reflectie voor de huidige en toekomstige generaties.


De R31 (Seneca-plein) en de R46 (Balmis-plein) zijn onder begeleiding te bezoeken.

Maandag, woensdag, vrijdag: 10 uur
Zaterdag: 12.00 uur, 17.00 uur
Zondag: 12.00 uur
Elke maand van het jaar

De bezoeken worden georganiseerd met een minimum van 10 personen.
Voor bezoeken in een andere taal kunt u contact opnemen met het centrum om een ​​gepersonaliseerde datum en tijd aan te vragen.

Het ontmoetingspunt is het Interpretatiecentrum van de Burgeroorlog van Alicante, gelegen tussen Calle Portugal en Calle Italia nº15. Gelieve tijdig aanwezig te zijn.
https://goo.gl/maps/9mEz455dvjs


Toegangsprijs:
- Algemeen tarief: € 5
- Verminderd € 3: jonger dan 18 jaar · ouder dan 65 jaar / gepensioneerden · 

- Gratis: kinderen jonger dan 6 jaar

Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
Voor alle bezoeken moet u een reservering maken.Municipio: Alicante/Alacant
Email: info@alicanteturismo.com