Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

4 juli 2017

16 juli viering van Virgen del Carmen, patrones van de Spaanse zeevaarders.

Spanje is een van de landen waar de viering van "Virgen del Carmen" diep is geworteld. De vissers hebben "Virgen del Carmen" als beschermvrouw genomen en ook de Spaanse marine heeft haar als patrones gekozen. Om deze reden is Virgen del Carmen bekend als "de Sterre der Zee" (Stella Maris).
Nuestra Señora del Monte Carmelo (Onze-Lieve-Vrouw van de berg Karmel), is een van de vele aanroepingen van de Maagd Maria. De naam komt van de zogenaamde berg Karmel in Israël, een naam afgeleid van het woord  Al-Karem welke kan worden vertaald als 'tuin'.

De berg Karmel in het Heilige Land wordt in de Bijbel genoemd als de plek waar Elia streed tegen de profeten van de afgod Baäl.
In de twaalfde eeuw lieten kluizenaars zich door het geloof van de profeet Elia inspireren en vestigden zich op de berg Karmel, onder bescherming van de Heilige Maagd. Zij legden de basis voor de latere ordes van de karmelieten en karmelietessen.
De later heilig verklaarde karmeliet Simon Stock kreeg in 1251 in Cambridge een verschijning van de Heilige Maagd Maria. Zij gaf hem een scapulier. Zoals de traditie wil heeft de Maagd beloofd iedereen te bevrijden van het vagevuur aan alle zielen die het scapulier hebben gedragen tijdens zijn leven.
In 1386 werd de 16e juli voor de karmelieten een belangrijke feestdag. Sinds 1726 staat deze feestdag op de liturgische kalender van de Rooms-katholieke Kerk.
Deze "Virgen del Carmen" geeft ook de naam aan al diegenen die Carmen, Carmela of Carmelo worden genoemd.

Vrijwel alle dorpen en steden van de Spaanse kust vieren op 16 juli de  religieuze verering van "Virgen del Carmen". Ze organiseren kleurrijke processies en bedevaarten op zee.


Enkele vieringen in juli 2017:
Torrevieja
Zaterdag 15 juli, 2017
14:00 uur: Paella wedstrijd, opgeluisterd met live muziek op de vismarkt, met trofeeën voor de eerste drie winnaars.
21:00 uur: Festival "Color Party" met Holi Party op de Muelle Pesquero (visserkade).
Zondag 16 juli, 2017 (Dag van de Virgen del Carmen)
08:00 uur Diana, optocht.
09:00 uur Start Latin Sail Regatta.
11:30 uur Wedstrijd
Cucaña, is een spel dat bestaat uit het beklimmen van een verticale paal ongeveer vijf meter lang, die gewoonlijk glad of besmeurd is met een gladde substantie.
12:30 uur: Ie wedstrijd met drijvende vaartuigen. “ANTONIO JUAREZ DE SAPATONES".
19:30 uur: Misviering met nadien optocht naar de vissershaven, waar de Maagd aan boord van de vissersboot " Nuevo Pedro y Loli " zal gebracht worden voor een maritieme processie.

Alicante
20:00 uur: Processie in de jachthaven. Het beeld van Virgen del Carmen wordt op een boot rondgevaren, begeleid door andere bootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten