Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

1 december 2015

Belén viviente in Canalosa op zondag 13 december 2015


Wegens de verkiezingen in Spanje gaat het Kerstverhaal in La Canalosa (gehucht van Hondón de las Nieves) niet zoals gewoonlijk door op de zondag voor kerstmis maar wel een week vroeger op 13 december.
In sommige dorpen in de provincie Alicante wordt rond Kerstmis het Kerstverhaal nagespeeld. Zo ook in La Canalosa. Het Kerstverhaal wordt gespeeld door alle inwoners en de kinderen van het dorp .
In de ochtend vanaf 11 uur kan je genieten van de geur van gachamiga, gebakken taarten met suiker en de nodige hapjes en drankjes.

Programma:
Vanaf 11 uur: Proeverij van typische lokale producten
Vanaf 12 uur: Onder organisatie van de plaatselijke vereniging “Asociación del Belén Viviente de La Canalosa” zal het kerstverhaal in de straten van La Canalosa nagespeeld worden.

Kerstverhaal in La Canalosa
 

Maria is verliefd op Jozef. Jozef is een timmerman. Als Jozef op een dag aan het werk is, is Maria thuis. Plotseling wordt het heel licht in het huisje. Maria schrikt. "Wees maar niet bang, Maria", zegt een engel, die aan Maria verschijnt. "Ik ben een boodschapper van God en ik kom je goed nieuws brengen." Maria kan geen woord uitbrengen. "God heeft jou uitgekozen om de moeder te zijn van een heel bijzonder kind. Je zult voor hem zorgen en als hij groter wordt, zal hij er voor alle mensen in de wereld zijn. Hij zal zorgen voor liefde en vrede voor alle mensen." 
Als de engel weg is, laat Maria haar spullen liggen en gaat op zoek naar Jozef. In de tijd dat het kindje van Maria geboren moet worden, is er een volkstelling. De keizer van Rome wil weten hoeveel joden er in Israël wonen. Voor de telling moeten Maria en Jozef naar Bethlehem. Het is een lange reis en als ze in Bethlehem aankomen, is er geen plaats meer in een herberg. Na lang zoeken vinden ze een stal waar ze kunnen slapen. Hier, tussen de ezels en koeien, krijgt Maria het kindje Jezus. Ze wikkelde het in doeken en legde het in een kribbe. Buiten is het dan al donker. Er zijn herders buiten met hun schapen. Ook bij de herders wordt het plotseling licht en verschijnt een engel voor hen.Ook hier zegt de engel: "Schrik niet. Ik kom jullie goed nieuws vertellen. Er is een bijzonder kind in Bethlehem geboren. Het kind zal vrede brengen in de wereld. Het is geboren in een stal. Een grote ster zal jullie de weg wijzen." De herders gaan meteen op weg naar Bethlehem en daar treffen ze Maria, Jozef en het kindje Jezus. Ze vertelden aan iedereen wat er is gebeurd. En de mensen waren heel blij, omdat ze nu wisten dat God hen toch niet in de steek had gelaten.
Ook drie wijzen uit het oosten zijn op zoek naar het kindje. Zij hebben gehoord dat Jezus als hij groot is geworden de koning van de Joden zou worden. Ze vinden de stal omdat erboven een schitterende ster aan de hemel staat. De drie wijzen brengen eer aan het kind en geven mooie cadeaus: goud, wierook en mirre.
Het nieuws van de geboorte van het kindje Jezus verspreidt zich als een vuurtje door het land. Het nieuws bereikt ook koning Herodes, die woest is. Hij stuurt soldaten naar Bethlehem om het koningskind, dat voor hem een bedreiging is, te doden. Gelukkig wordt Jozef 's nachts door een engel gewaarschuwd en kan hij op tijd op een ezeltje naar Egypte vluchten met Maria en Jezus.
Pas toen de boze koning dood was, gingen ze weer terug naar Nazareth. Jezus groeide hier op en werd koning van de Joden.
 

Een filmpjes van het gebeuren uit 2010:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YQb2gCGH7vA
2013 Belen Viviente in Canalosa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten