30 december 2015

Rode lingerie brengt Spanjaarden een gelukkig nieuwjaar

Sexy kanten bh’s, weinig verhullende nachthemdjes, jarretels, pikante strings, boxershorts met een guitige kerstman of de slurf van een olifant allemaal in een leuke cadeauverpakking...
En dat allemaal in het vuurrood. Wie aan het begin van het nieuwe jaar rode lingerie draagt, heeft dat ganse jaar geluk..
De kleur rood heeft een symbolische waarde, rood dragen bij de start van het nieuwe jaar is een absolute must, want dat gaat je geluk brengen. In Spanje is een rode bh of een rood slipje dragen op oudejaarsavond daarom een ingeburgerde gewoonte. De Spaanse vrouwen zijn er van overtuigd dat hen een bloeiend liefdesleven te wachten staat als ze rode lingerie dragen bij de overgang van oud naar nieuw. 

De oorsprong van het gebruik van rood zou ontstaan zijn in China. Op de laatste avond van het jaar verscheen er altijd een wild dier met de naam 'Nian'. Deze at een aantal dorpsbewoners op. De bewoners waren bang totdat een oude man het dier temde en op de rug van het dier het dorp verliet met de woorden 'Vanaf nu moet iedereen in het oude jaar de ramen van alle huizen rood versieren". Sindsdien werd het dier nooit meer gezien.
Rood verdrijft boze geesten en brengt geluk in het nieuwe jaar. Nog steeds worden de ramen in bepaalde delen van China rood versierd.
Een ander verhaal verteld dat in de Middeleeuwen de rode kleur in verband gebracht werd met de duivel en hekserij zodat het verboden was om deze kleur te gebruiken. Tijdens de winter, met de witheid van de sneeuw hadden de mensen zin in wat meer kleur. Maar, omdat het verboden was om de rode kledij te tonen, koos men ervoor om het te gebruiken in ondergoed.

Op 31 december, moet u een bad te nemen voor middernacht om je lichaam te  "zuiveren" van de slechte energieën van het oude jaar. Dan moet je de rode lingerie krijgen en dragen tot 24 uur de volgende nacht. Opgepast!, het moet wel nieuwe lingerie zijn...
Dus mannen, nog snel naar de lingeriewinkel...

Wat de kleur van de lingerie betreft is het in sommige landen de gewoonte aan het worden om de kleur rood door geel te vervangen. Geel zou grote rijkdom betekenen. Dus aan jullie de keuze... ga je voor het geld of voor de liefde...

We wensen jullie een gezellige jaarwisseling en een geweldig mooi, liefdevol en vooral gezond nieuwjaar toe.
Feliz Año Nuevo
Wim en Vera