"El ABC de los holandeses", (Het alfabet van de Nederlanders) is een artikel op een website voor Spaanstalige inwoners in Nederland. Het ABC geeft een overzicht van wat expats uit onder meer Spanje zien als typisch Nederlands. Leuk om lezen...
** Bitterballen:
on pequeños snacks elaborados a base de carne de vaca, caldo de res, harina y mantequilla. A menudo son aliñados con sal y pimienta molida y acompañados con mostaza. Se ofrecen en cumpleaños, eventos deportivos, juntas y reuniones sociales.
(bitterballen:
kleine hapjes worden bereid van rundvlees, bouillon, meel en boter. Ze worden vaak op smaak met zout en peper en geserveerd met mosterd. Worden aangeboden op verjaardagen, sportevenementen en sociale bijeenkomsten.)
**Arenque (herring):
No siempre aceptado en primera instancia por los extranjeros, este pescadito plateado cubierto con cebollas cortadas y que se coge de la punta para después ser devorado, se come crudo. Sí, ¡crudo! Los holandeses disfrutan un herring fresco y a veces lo comen dentro de un pan. Si eres lo suficientemente valiente, prueba un Hollandse Nieuwe en mayo y julio, meses en los que encontrarás el mejor arenque.
( Haring:
Niet altijd in de eerste plaats geaccepteerd door buitenlanders, deze zilveren kleine vis gegarneerd met gehakte uien, ze worden vastgenomen vanaf de tip (staart?) en worden vervolgens verslonden, rauw gegeten. Ja, rauw! De Nederlanders genieten van verse haring en soms eten ze deze uit de pan. Als je dapper genoeg bent, probeer dan een Hollandse Nieuwe in mei en juli, maanden waarin de beste haring te verkrijgen is)
Lees het volledige ABC op:
http://nuestraholanda.com/intercambio-holandes-espanol-en-amsterdam/el-abc-de-los-holandeses/