30 augustus 2018

Alicante, optreden door Pilar Andujar, "La Gipsy" op 2 september om 20 uur

De danseres en zangeres Pilar Andujar, beter bekend als "La Gypsy", treedt op 2 september om 20 uur op in La Concha de la Explanada.
Zij is afkomstig van Almoradí (Alicante). Danser en choreograaf, afgestudeerd in de Spaanse dans (Royal School of Dance Madrid) in de klassieke dans (conservatorium van Alicante) en meester in de schilderkunst.
Ze was de eerste danseres in het gezelschap van Carlota Santana Flamenco Live in de Verenigde Staten, in het gezelschap van Yuriko Yoda in Japan, en toerde de wereld rond met de beste, zoals Antonio Gades, Blanca del Rey of Luisillo.
Na het verkennen van veel steden komt ze terug naar Alicante om ons te verrassen met een van haar prachtige uitvoeringen van de zuiverste flamenco.
De voorstelling is gratis.
Afbeelding van zijn web www.lagypsy.es en van een uitvoering uit het verleden in het Gemeentelijk Auditorium La Concha

De gemeentelijke aula van de Concha de la Explanada is het gebruikelijke podium voor talrijke concerten van de Municipal Symphonic Band, evenals de uitvoeringen van alle soorten bands en muziekverenigingen in Alicante en de provincie. Groepen van alle stijlen komen ook vaak voor in hun scenario.
Het herbergt, vooral in de zomer, festivals zoals de Folkloric International of Alacant Rock.
La Concha is een centrum voor culturele verspreiding. Honderden passanten die langs deze centrale boulevard lopen stoppen even om te genieten van de uitvoeringen.
De eigenaardige constructie als een "schelp" geeft deze auditorium een ​​magnifieke akoestiek. Het nuttige oppervlak is ongeveer 40 vierkante meter.
Het monument is gerenoveerd in april 2015. Diverse schades zijn gerepareerd en een nieuwe laag speciale verf is aangebracht om vocht gemakkelijk te verwijderen.