29 april 2015

Middeleeuwse markt van 30 april tot 3 mei 2015 in de oude binnenstad van Alicante.

De middeleeuwse Markt in Alicante is uitgegroeid tot een van de meest geliefde en verwachte gebeurtenissen van de stad. Dit is een evenement dat duizenden bezoekers verwelkomt en overtreft zichzelf ieder jaar dankzij de vele evenementen die worden voorgesteld.

In 1296 verleend  koning Jaime II aan Alicante, wat behoorde aan de Kroon van Aragon, het recht om jaarlijks een  jaarmarkt te houden. Als herdenking aan deze 700 honderd jaar geleden vergunning werd in 1996 de eerste editie van Alicante middeleeuwse markt
gelanceerd.

Middeleeuws Alicante transformeert het oude deel van de stad met een grote kleurrijke versiering van de straten, oude ambachten, workshops, concerten, voorstellingen, speeltuinen, optredens, demonstraties, product proeven, enz.

De markt is versterkt met straatoptredens, poppenkast, concerten van oude en middeleeuwse muziek, dans, magie, parades, enz. Het Stadhuisplein is gastheer van de shows van grotere formaat, met gratis toegang.

Dompel je onder in de middeleeuwen door de straten van de oude stad en laat u verleiden door de charmes van dit geweldige evenement van 30 april tot 3 mei 2015.