2 april 2015

Komende verkiezingen in Spanje, stemmen per post.



Instructies voor het stemmen per post
De Kieswet bepaalt dat een verzoek om te stemmen per post, in het geval dat een kiezer niet in staat is om in eigen persoon te gaan stemmen als gevolg van ziekte of handicap (dit moet worden vastgelegd per officieel schrift / medisch certificaat door de arts, dit is gratis) kan worden uitgevoerd namens een door hem/haar gemachtigde persoon, notaris of consulair persoon, door een document dat enkel voor één individuele kiezer is, niet voor meerdere kiezers

VAN 31 MAART TOT 14 MEI:
De vertegenwoordiger of diegene met volmacht kan -vanaf de aankondiging (31 maart) tot 14 mei 2015 in persoon gaan, met N.I.E. en de notariële volmacht naar elk postkantoor en vragen om het formulier te stemmen per post:
Vraag in een postkantoor (Oficina de Correos) het formulier om te stemmen.
Vul het in en onderteken dit formulier
Vergeet niet uw N.I.E. nummer

VAN 4 MEI TOT 20 MEI
U ontvangt thuis alle nodige documentatie om te stemmen. Vergeet niet dat je het persoonlijk moet ontvangen en met je N.I.E. want het zal aankomen per aangetekende post.
Het stemmingsformulier zal per post wordt verzonden van 4 mei tot 20 mei
De documentatie die u van het kantoor van de provinciale kiezerslijst ontvangt zijn:
*       - De envelop van het regionale stemrecht 2015
*       - De stembiljetten van alle regionale verkiezingspartijen 2015
*       - De envelop van de lokale verkiezingen 2015
*       - De stemmingsbiljetten van alle lokale Verkiezingspartijen 2015
*       - Het bewijs van stemrecht 
*       - Envelop om uw stem te verzenden. In deze envelop zal vermeld staan de locatie    
*          waar u moet stemmen, de tafel en sectie. 

U HEEFT DE TIJD TOT 20 MEI OM UW STEM TE VERSTUREN,
Doe het certificaat van inschrijving in het bevolkingsregister niet samen in de envelop met het stembiljet.  Uw stem zal dan niet geldig zijn. Doe het er apart in.
Het postkantoor zal alle documenten doorsturen naar het bureau van de kiezerslijst. Deze worden genoteerd in de verkiezingslijsten - zodat u niet meer persoonlijk kan gaan stemmen en verwijst naar de machtiging per aangetekende post aan het adres wat u heeft aangegeven of, bij gebreke daarvan, aan dat van het verkiezingslijst.

PERSONEN MET INVALIDITEIT / GEHANDICAPTEN / ZIEKEN
“Certificado médico oficial”
Officieel medische verklaring, waarop de oorzaak vermeld staat waarom u niet persoonlijk kan gaan stemmen. Het formulier kan gratis opgehaald worden bij het College van artsen van uw provincie (el Colegio de Médicos de tu provincia), u kan het ook kopen bij de apotheek (farmacia)

“Poder Notarial
Volmacht, waarin het bewijs om te mogen stemmen vermeld staat en de verwijzing van de door u gekozen persoon om u te vertegenwoordigen en verzorgen van uw verzoek om te stemmen per post. Deze volmacht inzake de verkiezingen is gratis.

De taak van de vertegenwoordiger is:
Het indienen bij het postkantoor van het aanvraagformulier voor de persoon met een handicap, te ondertekenen in aanwezigheid van een officiële ambtenaar, onder vertoon van hun originele N.I.E. nummer. Met dit formulier en de medische verklaring en de bijbehorende volmacht, hierboven vermeld.
 
Zodra hij de documentatie van de zieke of gehandicapte persoon ontvangen heeft, zal de postbode hem de instructies inzake het stemmen per post overhandigen.
Zowel het medisch certificaat (certificado médico ) als de volmacht (poder notarial ) zijn gratis. U kan enkel éénmalig een ziek of gehandicapt persoon vertegenwoordigen, niet meerdere personen.
Bekijk deze video op You tube om het te verduidelijken:
of bekijk onderstaande affiche:
Bron: www.pp.es