25 december 2014

Derde Sint Silvester loop "SOLIDARITEIT" in Hondón de las Nieves.

31 december om 17.30 uur.
5 km door het dorp.
 

Kinderen van 4 tot 12 jaar vertrek om 17,00 uur
Geen competitie - Prijs voor de mooiste verkleding.

Inschrijving op het gemeentehuis op 30 december 2014.

Elke deelnemer brengt als inschrijving 2 kg niet bederfbaar voedsel of speelgoed voor kinderen mee
Inleveren op 31 december vanaf 17.00 uur.

De collectie zal worden gedoneerd aan "CARITAS PAROCHIE HONDÓN DE LAS NIEVES"
Ook zonder mee te lopen kan iedereen een donatie doen.


  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De legende van Sint Silvester en keizer Constantijn de Grote.

Sint Silvester, was de 33e paus van de Katholieke Kerk. Hij was paus van januari 314 tot aan zijn dood op 31 december 335. De laatste dag van het jaar, ook wel Silvesteravond is naar hem genoemd.

De Romeinse keizer Constantijn de Grote staat bekend als de eerste christelijke keizer. De ongedoopte keizer vond paus Silvester een sta in de weg voor zijn macht. De naam van de paus zou allang in de vergetelheid zijn geraakt, als zich niet het volgende had afgespeeld. Volgens de legende, leed keizer Constantijn aan lepra. Hij zou alleen maar kunnen genezen door te baden in kinderbloed. In de nacht, voordat de kinderen gedood zouden worden verschenen Petrus en Paulus aan Constantijn. Ze geboden de keizer om de paus te laten roepen. Toen de keizer door de paus gedoopt was, was hij meteen van zijn ziekte genezen. Als dank schonk Constantijn de paus een paleis. Gezeten op zijn paard en begeleid door de lopende keizer die zijn teugel vasthield kwamen de paus en de keizer bij het paleis aan. En geknield bood Constantijn de paus zijn tiara aan. De met geschenken overladen paus hield aan de wonderlijke genezing van de keizer zelf ook iets over, een heiligverklaring. De feestdag hiervan valt op 31 december. (bron wikipedia)