9 november 2013

Stedentrip Valencia



Voorbije week brachten we een bezoek aan Valencia.
Vanaf Hondón de las Nieves ongeveer 200 km.

In Valencia vindt u nog het echte traditionele Spanje. Tot op de dag van vandaag zijn veel historische gebouwen in de oude stad bewaard gebleven. Valencia staat vol cultureel en architectonisch erfgoed. In het centrum van de stad, in het oude hart, vindt u nog veel oude elementen die veel van het originele karakter van de stad laten zien. Zo is er een fraaie gotische kathedraal, de zijdebeurs Lonja de la Seda staat op de Unesco lijst van wereld erfgoed, Valencia is ook de stad van de Barrio del Carmen, een historische wijk in in het oude centrum en een echte aanrader. Overal vindt u hier leuke terrassen in smalle straatjes en fraaie, sfeervol verlichte gebouwen. Midden in het levendige centrum vindt u ook de traditionele markt van de Plaza Redonda, met veel keramiek en kant, hetgeen absoluut bijdraagt aan het 'echt Spanje' gevoel. Eten en drinken? Valencia is de stad waar het beroemde Spaanse gerecht paella vandaan komt.
De beste tijd om naar Valencia te gaan? Eigenlijk het hele jaar, want Valencia heeft een zacht zeeklimaat waardoor het zowel in de zomer als in de winter aangenaam verblijven is. Valencia, de stad is uw bezoek absoluut waard!

Wij logeerde in het oude stadsgedeelte Barrio del Carmen in het appartementencomplex "Blue Moon", een aanrader. Info over het appartement klik HIER