8 november 2013

Nicole Amman meld ons: "We hebben gewonnen 8 november 2013"

De strijd is gestreden, het volk heeft tegen Cementum Veritas SL. geprotesteerd en vandaag is in de krant La Verdad het volgende artikel gepubliceerd:
Het belangrijkste in het kort: De gemeente van Abanilla heeft unaniem besloten, om het project te stoppen, na een sociaal alarm. Gisteren werd bevestigd, dat het plan voor een industriële activiteit van malen/mengen tot cementproductie bij Aridos el Canton, definitief niet doorgaat. Ruim 170 bezwaren werden ingediend. Een decreet van de burgemeester wordt binnenkort verwacht. Het akkoord kwam kort na de bijeenkomst van de gemeente met de projectontwikkelaar. Die beweerde dat de families de dupe zijn van dit politieke besluit, want nu gingen wel 60 (!) banen de pot op.
En inmiddels zouden er al 4 gemeentes zijn die wel interesse in dit project zouden hebben getoond, in de regio Murcia/Alicante. Blijf alert, mensen het zou bij u kunnen gebeuren!
Wie het volledige verslag wil lezen:
www.laverdad.es/alicante/v/20131108/comarchas/cuatro-municipios-murcia-alicante-20131108.html of anders via: www.laverdad.es, buscar: cementera abanilla en de notitie verschijnt op 8 nov. 2013
Uiteraard is de schriftelijke bevestiging van de burgemeester pas het ultieme tijdstip om feest te vieren. Zodra we deze hebben, laten we dit weten. En willen alvast iedereen danken, die hieraan heeft meegewerkt. 
Nicole Amman
 

Grotere kaart weergeven