Laatste Nieuws

Uitgeverij Boekscout gaat mijn boek "Dit is Spanje, verhalen en legendes uit de Costa Blanca" uitgeven. De uitgever wil aan een selecte groep mensen, die mogelijk geïnteresseerd zijn, een promotiemailing sturen op het moment dat het boek beschikbaar is (begin december). Als je deze promotiemailing van Boekscout wilt ontvangen, laat me dat dan even weten dan kan ik je e-mailadres aan de uitgever doorgeven. Kopieer in dat geval onderstaande zin in je e-mail naar mij:

Ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.

mail: wkuyps@hotmail.com

14 september 2018

Vera en Linda onderweg naar Santiago de Compostella.

Dag 5 van Miño naar Betanzos.
Deze morgen weer om half acht vertrokken. Wat was het rustig in de alberge van Miño. We sliepen met vijf op een kamer waar zes stapelbedden stonden. Nog twee Duitse meisjes en ook het Zwitserse meisje dat we al kende.
Kuiten en schouders ingesmeerd en we konden aan het klimmen beginnen. Eerste koffiebar liepen we voorbij want we wisten er nog twee iets verder. Eerst maar twee km wandelen. Toen we het dorp uit liepen, zagen we een kleine bakkerij. De bakkersvrouw begon net haar ronde en we konden toch nog een vers stokbrood kopen voor onderweg.
Mooie route, maar wel veel klimmen. De koffiebar die we voor oog hadden ging pas om elf uur open, dan nog maar geen koffie en verder wandelen.
We wandelde langs kleine oude dorpjes en liepen door een streek met veel kastanje- en notenbomen. Om elf uur kwam de zon er door. Weer gepicknickt. Onze yoghurtjes smaakte heerlijk. In het volgende dorp hoopte we op koffie maar die koffiebar was juist op vakantie (morgenvroeg toch maar eerste de koffiebar binnen gaan).
Na 13 km bereiken we de stad Betanzos. Zeer mooie oude stad. De stad is ook bekend als "Betanzos de los Caballeros", de stad was een van de zeven provinciale hoofdsteden van het voormalige koninkrijk Galicië en zijn oude stad, waarin belangrijke gotische monumenten opvallen, is uitgeroepen tot een historisch-artistieke site.
De alberge waar we vannacht slapen is een gerenoveerde “casa de pescadora”, een vissershuis. We waren er als eerste. Nog rustig om ons te installeren en te douches.
Onze nieuwe wandelsandalen zitten prima. Nog geen blaren.
Nu gaan we de stad verkennen.
Verslag geschreven door Vera.
Meer foto's zien? Bezoek dan onze blog http://santiago-ferrol.blogspot.com/p/van-min.html