29 mei 2013

El Fielato, een nieuw restaurant in een grotwoning.


Het is niet onze bedoeling op deze website restaurants te bespreken maar voor dit nieuw restaurant maken we graag een uitzondering.
Gelegen op de weg van Macisvenda naar Abanilla is dit nieuwe restaurant ondergebracht in een grotwoning van meer dan 200 jaar oud. Als je de eigenaar treft dan zal hij je met plezier een rondleiding geven. 
De grotwoning is sfeervol ingericht met oude landbouwwerktuigen, een olijfhouten tafel van meer dan 200 jaar oud, oude radio's, fietsen... kortom een klein museum.
De oude stallen zijn eveneens omgebouwd tot eetruimte. De drink- en eetbakken zijn nog zichtbaar. Het restaurant bestaat uit verschillende kleine kamertjes die met elkaar verbonden zijn. Echt leuk om te zien en om met vrienden te tafelen.
De grot heeft een constante temperatuur rond 20 graden. 
Buiten op het terras kan je eveneens genieten van een dagmenu van 12 euro (de dagmenu kan je vinden op hun website) of je kan er "a la carte" eten. (hoofdgerecht rond 18 euro).
Op het mooi aangelegde grondstuk staat eveneens hun bodega waar ze zelf hun huiswijn maken.
Ook voor gewoon een drankje op het terras aan het zwembad ben je welkom.

Waar ligt restaurante El Fielato?
Neem de Mu-9-A van Micasvenda naar Abanilla. In het gehucht El Patidor zie je op de linkse kant van de weg het restaurant. 
Voor een plannetje klik HIER.

Telefoon:    868 08 55 82 / 619 85 40 16 Mail    info@fielato.es Adres    Mu 9-A, El Partidor, Abanilla, Murcia 
Website: www.fielato.es
Facebook klik hier

Betekenis van de naam Fielato:
Fielato was de populaire naam van de vroegere tolhuisjes die belastingen inde op het goederenverkeer, Het was ook de officiële naam van de gezondheidsdienst die diende om enige controle over de gezondheid van voedsel uit te oefenen in dorpen en steden.
Momenteel zijn de fielatos  vervangen door andere mogelijkheden die de staat heeft  voor het innen van belastingen en controle op de voedselhygiëne.


















Overname van dit artikel is toegestaan voor niet commerciële doeleinden mits bronvermelding: http://hondon-nieves.blogspot.com.es/