Laatste Nieuws

4 september 2018 vanaf 14.00 uur

GROTE BARBECUE TEN VOORDELE VAN MILAN’S RESUE.

Meer info klik HIER

More info click HERE

28 april 2017

Costa Blanca Gran Ruta Interior GR-330


Een routeplan met de medewerking van het Ministerie van Milieu van de Provinciale Staten van Alicante, van 435 km verdeeld in 20 etappes voor sportieve wandelaars en mountainbikers.
De provincie  nodigt u uit om het landschap, milieu en culturele contrasten in de provincie Alicante te ontdekken en laat bezoekers interessante historische overblijfselen, mythen en legenden ontdekken. Leren over de verschillende tradities, architectuur, gewoonten, voedsel en ambachten van deze bevoorrechte provincie.
Zandstranden, kliffen, kilometers duinen en de gebieden van grote ecologische en landschappelijke waarde zoals het Parque Natural de El Montgó, El Parque Natural del Carrascal de la Font Roja, El Parc Natural de la Serra de Mariola, El Parque Natural El Hondo en Parque Natural La Mata. Onderweg klim je naar karakteristieke bergtoppen zoals de Aitana (1.558 m) en de Montcabrer (1390 m). We doorkruisen afwisselende natuurlandschappen, gebieden met amandel, olijf, boomgaard en wijngaarden, wadi's, geulen, dichte gebieden van dennenbossen en weelderige vegetatie, steile hellingen en indrukwekkende afgronden, lagunes, om uiteindelijk te dagroute te eindigen in een rustige dorpsstraatje naast de rivier Segura…
We kunnen zien hoe de inwoners van elke regio zich hebben aangepast aan het milieu en gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen door middel van traditionele agrarische gebouwen zoals kalkovens, waterputten, watermolens, irrigatiekanalen, sneeuwputten en waterraderen.
Ook de flora en fauna zie je veranderingen langs de route. In bergachtige gebieden vinden we dichte dennenbossen, aromatische en geneeskrachtige kruiden, roofvogels, zoals adelaars, haviken, gieren en uilen, reptielen en zoogdieren zoals wilde zwijnen, steenbokken, wilde katten en eekhoorns. In de kustgebieden, rivieren en wetlands zal het riet en de vegetatie de zoute gronden markeren, landschappen bewoond door amfibieën, reptielen en talrijke soorten watervogels, zoals flamingo's, reigers, futen, stelten, meerkoeten en vele anderen.

Boven het routeplan op de startpagina staat een keuzebalk waaruit je de route kan kiezen die je wil volgen. Klik daarop en dan krijg je de detailgegevens van deze route.

Routes in de Hondón omgeving:

Volledige routemap in PDF formaat klik HIER

Brochure in PDF formaat klik HIER 
 (voorlopig enkel in het Spaans en in BETA versie)

Video klik HIER


Geen opmerkingen:

Een reactie posten