12 mei 2015

Petrer, Moren en christenen van 14 tot 18 mei 2015.

De herdenking van de herovering (Reconquista) van Spanje op de Moren en de strijd tegen de piraten van de islamitische godsdienst. Het speelde zich allemaal af van de 11e tot en met de 15e eeuw maar wordt toch nog steeds in veel dorpen aan de Costa Blanca herdacht
zo ook in Petrer (28 km van Hondón de las Nieves) van de 14e tot de 18 mei 2015. Eveneens een viering ter ere van hun patroonheilige; Sant Bonifaci. De parades zijn verklaard als zijnde van toeristische belang.


Donderdag 14 mei
20:00 Parade van de groepen. Vanaf het Placa de Baix.
00:00 Retrata, een humoristisch en vrolijke parade.

Vrijdag 15 mei
10:00 Overbrenging van het beeld van St Bonifatius van de kapel naar de St. Bartolome kerk.
18:30 Oorlog en het afvuren van de blunderbuses in de Calle Constitucio en op het Placa de Baix.
19:30 Onderhandelingen van de Moorse Ambassade. Route: Gabriel Paya, Derrocat, San Bartolomé, Sancho Tello en Constitució on te eindigen op Placa de Baix.

Zaterdag 16 mei
11:00 Parade van de christenen waaraan zowel christenen als Moren deelnemen. Route: Brigadier Algarra, Leopoldo Pardines, Pais Valencia, Gabriel Paya, Canovas del Castillo, San Bartolome einde op de Pais Valencia.
20:00 Plechtige processie met deelname van de Moren en Christenen. Route: Placa de Baix, Constitucio, Pais Valencia, Gabriel Paya, Jose Perseguer, Canovas del Castillo, Miguel Amat eindigend bij de Placa de Baix.

Zondag 17 mei
11:00 Algemene Parade met alle groepen van de Moren en Christenen. Route: Pais Valencia, Gabriel Paya, Canovas del Castilo, Miguel Amat eindigend op de Placa de Baix alvorens de kerk voor de Mis ter ere van San Bonifacio.
17:30 Moorse Parade, waaraan zowel de Moren als de Christenen deelnemen. Route: Brigadier Algarra, Leopoldo Pardines, Pais Valencia, Gabriel Paya, Canovas del Castillo, San Bartolome en einde op de Pais Valencia.

Maandag 18 mei
10:30 Oorlog en het afvuren van de donderbussen vanaf Calle Constitucio naar de Placa de Baix.
11:30 Onderhandelingen van de christelijke Ambassade. Route: Gabriel Paya, Derrocat, San Bartolome, Sancho Tello y Constitucio afwerking in het Placa de Baix.
16:30 Parade met het beeld van St Bonifatius vanaf de kerk naar de kapel. 
    
Hieronder het Spaanstalig programma: