31 januari 2015

Het museum van de Hogueras in Alicante


Ongetwijfeld de meest belangrijke feest van de stad Alicante zijn de Hogueras feesten van San Juan. Tijdens deze feesten staan er tientallen  papier-maché beelden, Hogueras of Fogueres genaamd, op de pleinen en straten van de stad. De beelden geven op humoristische wijze de gang van zaken weer op cultureel en politiek gebied van het afgelopen jaar. In de nacht van San Juan worden deze beelden in brand gestoken. Als eerbetoon aan deze feesten door  de jaren heen is er door de stad Alicante het  Museum van de hogueres opgericht.


In dit museum kunnen we de ontwikkelingen volgen die de feesten hebben ondergaan. Zo kunnen we een grote collectie ninots (kleine beelden) zien die gered zijn uit de vreugdevuren, modellen, schetsen, kostuums, affiches en andere specifieke items die ons leiden naar het verleden en heden van dit unieke festival.

Het museum is verdeeld in twee zalen. De eerste loopt van 1940-1960, de tweede van  1961-1979 en een derde, de continue expositie vanaf 1980 tot heden. Bovendien worden in de audiovisuele ruimte verschillende video's met evenementen en activiteiten met betrekking tot het feest geprojecteerd.


Plaats van het museum:
Gegen op de hoek c / Teniente Alvarez Soto, Rambla Méndez Núñez ALICANTE

Tel: 965 14 68 28



Openingsuren

Van oktober tot mei
Dinsdag tot en met zaterdag 10,00-20,00 uur
Zon- en feestdagen 10,00-14,00 uur
Gesloten op maandag.

Juni, juli, augustus en september:
Dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 14:00 uur en 18:00-20:45 uur.

Zon- en feestdagen van juli, augustus en september GESLOTEN.

GRATIS INKOM


Website van het museum kik HIER 

Museo de Fogueres