10 maart 2014

Villena, Cueva (grotwoning) Escuadra Tuareg



Kom je eens in Villena bezoek dan zeker de cueva Escuadra de Tuareg. Enkel oude grotwoningen, de eerste woningen van Villena, gelegen op de berg San Cristobal, zijn verenigd en prachtig gerestaureerd door de ploeg Toearegs die behoren tot het gezelschap van de Marokkaanse groepen van de "Moren en Christenen" in Villena.
Deze grotwoningen zijn gelegen op de hellingen van het Atalaya Kasteel van Villena. De  Katholieke Koningen gaven honderdvijftig families de toelating om hier hun grotwoningen te bouwen. 

De grot heeft een afmeting van ongeveer 150 vierkante m2.
Er zijn diverse grotkamers, allemaal ingericht met elementen van de Arabische wereld, zoals oude weefgetouwen, kentekens, foto's, inscripties, schilderijen, gebruiksvoorwerpen om de bezoeker te verplaatsen naar een ander tijdperk in een ruimte zonder lawaai onder het kasteel van Villena .
Het idee kwam veertig jaar geleden, toen een cueva casa (grothuis) werd gekocht in de historische wijk als hoofdkwartier van de ploeg Toearegs maar een degelijke herstelling moest op zich wachten tot men  vier jaar geleden aan de renovatie is begonnen. Sinds 2013 is de grotwoning elke zaterdag te bezoeken van 12 tot 14 uur en voor groepen van minstens 20 personen op afspraak.

Meer bezienswaardigheden in Villena,

De goudschat klik HIER
Video bezoek aan het kasteel klik HIER

Cueva de Tuareg Villena