24 oktober 2013

Salinas, team van Duitse dierenartsen voert gratis 300 castraties uit bij honden en katten.

Persbericht:

Een team van Duitse dierenartsen heeft in Salinas (Alicante) (met Duitse overheidssubsidies) een gratis castratie uitgevoerd bij bijna driehonderd honden en katten.

Een team van Duitse dierenartsen heeft Salinas uitgekozen om  een project op te starten dat bestaat uit castratie van 300 honden en katten, zonder kosten voor de eigenaars van de dieren ook het klinisch materiaal wordt gesubsidieerd door de Duitse regering.
Dit vrijwilligers programma heeft alle steun van het gemeentebestuur gekregen en zij hebben de bevolking ingelicht  door middel van posters en via de sociale netwerken in de hele regio .Wethouder Mabel Crespo, zegt: "dit programma vindt plaats omdat Duitsland de belangrijkste afnemer is van verlaten dieren en grote sponsor is van dierenverenigingen in Spanje , vandaar dat de Duitse regering  de populatie van deze dieren mee onder controle wil krijgen. "Het initiatief is een mooi succes dat volgend jaar april herhaald zal worden " Voor veel eigenaren van gezelschapsdieren, die zich de kosten van castratie niet kunnen veroorloven,  organiseren we een tweede editie van dit programma. Er hebben reeds meer dan tweehonderd eigenaren van dieren ingeschreven . "Inmiddels heeft de burgemeester van de gemeente, Isidro Monzo, gewezen op het belangrijke werk van deze dier
enartsen.

Op de foto de burgemeester, Isidro Monzo, en de wethouder Mabel Crespo met een van deze dierenartsen.

Plaats Salinas klik HIER