21 oktober 2013

Leuke Spaanse markt op zondag in Algueña

Elke zondagvoormiddag is in in het bergdorpje Alguena een leuke markt in de smalle straatjes van het dorp.  Voornamelijk kleding en schoenen kan je  er vinden, maar in de  overdekte hal op het marktplein is er een keuze uit groenten en fruit, noten, olijven, gedroogde vis, bloemen. Aan de kippenkraam kan je een lekker gebraden kippetje kopen en ook de echte churroskraam ontbreekt niet.

Google maps Algueña klik HIER

2013 Markt - Mercado- Market Algueña

Algueña

De eerste verwijzing naar Algueña, is een datum in een rechtszaak in het jaar 1582 tussen de heerlijkheden van Monóvar en Novelda.Algueña was opgenomen in het grondgebied van Orihuela. Na de administratieve hervorming door de Bourbons bleef het dorp bij Orihuela's tot 1833, het jaar waarin het huidige provinciale systeem werd ingevoerd. 
 De bevolking was gekoppeld aan de gemeente Pinoso tot 1934, hoewel het eerder al een zelfstandige parochie had. In 1934 verkreeg Algueña gemeentelijke onafhankelijkheid te wijten aan de sterke demografische groei gedurende de laatste jaren van de 19e en begin van de 20e eeuw (de telling van 1900 toonde een cijfer van 1.953 inwoners). Begin de jaren '50 was er een langzame achteruitgang tot in 2005 toen Algueña nog1501 inwoners had.

Algueña is vooral bekend van zijn enorme witte marmergroeven die hoog boven het dorp uitsteken. 

Overname van dit artikel is toegestaan mits bronvermelding


Grotere kaart weergeven