4 mei 2013

Santa Pola, zesde geologie dag op 12 mei 2013

Op zondag 12 mei 2013 kan je  in Santa Pola met kenners op stap gaan voor de 6e Geologische  dag  van Alicante. Je kan de Sierra de Santa Pola verkennen met zijn 6 miljoen jaar oud versteend koraal. Er zullen 80 geologische deskundigen aanwezig zijn, waaronder enkele professoren van de Universiteit van Alicante. Zij zullen uitleggen waarom de kliffen  140 meter boven de zeespiegel uitsteken en hoe het Isla de Tabarca werd gevormd en waarom sommige gebieden van de stranden van Santa Pola grijs zand hebben en veel meer wetenswaardigheden. Er zal een speciale minerale en fossiele workshop voor de kinderen zijn en alle deelnemers ontvangen een gratis brochure met informatie over de geologie van het gebied. U zult ook in staat zijn om de CIMAR (Centro de Investigación Marina de Santa Pola), te bezoeken. CIMAR bewaakt  het beschermde gebied rond Tabaraca.

Zondag 12 mei 
Parkeren: bij de Ermita de Nuestra Señora del Rosario (klik hier voor Google maps)
Route: de gehele wandeling is 7 km, maar u kunt ervoor kiezen om te stoppen na 2 km als je niet  naar de vuurtoren wil lopen.
Beginnend: 8:30-11:00 (hoe eerder hoe beter als je  de 7km
wilt doen) en eindigend om 14:30.
Route: U loopt tussen  bewaakte posten zodat u op eigen tempo de route kunt lopen. Naar verwachting zal de tocht niet langer duren dan 4 uur, inclusief stop bij de bewaakte posten.
CIMAR: open voor het publiek tot 14.30 uur
Geen inschrijving nodig. 

Meer Spaanstalige info klik HIER