21 mei 2013

Ruta de los Castillos del Vinalopó -- Kastelenroute in de regio Vinalopó.

De regio Vinalopó wordt afgewisseld met kastelen. Je ziet ze hoog boven dorpen uitsteken. Een zichtbare erfenis van de Arabische geschiedenis van deze streek. Deze kastelenroute  is een must voor liefhebbers van monumental routes.
De Arabische cultuur en vervolgens de christelijke  zorgden voor een erfgoed van grote waarde en schoonheid.
De kastelenroute is een historische en culturele reis die uitnodigt een bezoek te brengen aan enkele van de meest representatieve bouwwerken van de provincie, de meeste van hen gelegen in de regio Vinalopó: Banyeres, Mariola, Biar, Ibi, Villena, Sax, Elda, Elda, Novelda en Elche.
In de Spaanstalige folder kan je onder meer de openingstijden en de inkom vinden.

Spaanstalige folder kik HIER
Website van "Ruta de los Castillos del Vinalopó" klik HIER
Map van de kastelen in de regio  Vinalopó klik HIER
Nog een website met info klik HIER

De naam Vinalopó
De Vinalopó is een rivier welke van noord naar zuid door de provincie Alicante stroomt, met zijn 81 km is het een van de belangrijkste Spaanse rivieren. De rivier ontstaat in de Sierra de Mariola, onder Bocairente en Bañeres, en mond uit in de Middellandse Zee via de Salinas van Santa Pola. De naam is ook gebruikt om de drie belangrijkste regio's aan te duiden, Alto, Medio en Bajo Vinalopó. De rivier stroomt langs volgende gemeente en steden: Bocairente, Bañeres, Benejama, Campo de Mirra, Cañada, Villena, Sax, Elda, Monóvar, Novelda, Aspe, Monforte del Cid, Elche en Santa Pola.

Biar


Overname van dit artikel is toegestaan voor niet commerciële doeleinden mits bronvermelding: http://hondon-nieves.blogspot.com.es/