5 mei 2013

Orito bereidt zich voor om duizenden pelgrims te verwelkomen ter gelegenheid van het feest van San Pascual

Hoewel het dorp Orito, in de gemeente Monforte del Cid, het hele jaar honderden bezoekers trekt  naar de grot van San Pascual, is het op17 mei de grote dag voor het feest van de heilige. Op die dag zie je vanaf de bekende grot in de Sierra de las Aguilas, de omgeving gevuld met pelgrims die uit alle delen van de provincie Alicante en andere aangrenzende provincies komen om de Heilige te eren.

De bedevaart van San Pascual trekt meer dan 500.000 bezoekers gedurende de maand mei, met de topdag op 17 mei bij de viering het feest van San Pascual, het is dan ook een van de meest belangrijke pelgrimstochten in de regio Valencia. Het benadrukt ook de schoonheid van de route die eindigt op de top van de Sierra de las Aguilas.  In de Grot van San Pascual is het een traditie dat de pelgrims het snoer aanraken van San Pascual.

Er is ook de populaire Feria de San Pascual, de traditionele markt van San Pascual, rieten manden of keukengerei en andere producten worden verkocht gedurende de maand mei.
De populaire markt van San Pascual gaat door tijdens het  weekend van 10-12 mei 17-19 mei en 24-26 mei. 
Op de dagen 11,12,17, 18 en 19 mei zal de weg naar de grot van San Pascual worden afgesloten voor het verkeer.
 
donderdag 16 mei 
21.00 uur: Begeleid door trompetten en trommels band,  processie van het beeld van San Pascual aan de kerk van het klooster.
22.00 uur: Nocturna aan de grot van San Pascual.
24.00 uur: Vuurwerk

Vrijdag 17 mei
Hoogfeest van St. Paschalis Baylon
Om 7.00, 8.00, 9.00 en 10.00 uur:
Mis in de kerk van het klooster. 
11.00 uur: Plechtige Mis in de Plaza Nuestra Señora de Orito voorgezeten door Provinciale HH. MM. Kapucijner broeder Cayetano Martinez Norths en gezongen door de "Coral monfortina". 
Om 13.00, 18.00 en 19.30 uur: Missen in de kerk van het klooster.

Zondag 19 mei 
19.00 uur: Begeleid door de band La Lira, de overdracht van het beeld van San Pascual uit de kerk van het klooster aan de Kapel van de Verschijningen. Eenmaal daar, de viering van de Heilige Mis 
 
Volledig programma (Spaanstalig) klik HIER 
 
Meer info over de grot van San Pascual klik HIER
 
Overname van dit artikel is  toegestaan mits bronvermelding.