7 oktober 2017

Día de la Hispanidad, Fiesta Nacional de España, Día de la Raza


De Nationale Feestdag van Spanje, welke elk jaar plaats vindt op 12 oktober, valt samen met de historische ontdekking van Amerika door Christopher Columbus door het in bezit nemen van Guanahani namens de Spaanse Katholieke Koningen op 12 oktober 1492.

Christopher Columbus heeft echter nooit in zijn leven beseft dat hij was aangekomen op een nieuw continent. Hij dacht dat hij een doorgang  had gevonden naar India, en als gevolg van deze fout werden de inboorlingen bekend als indianen.

Nadat Columbus Amerika ontdekte werden andere reizen georganiseerd door de Spaanse Kroon door ontdekkingsreizigers zoals Núñez de Balboa en Francisco Hernandez de Cordoba. Het was Amerigo Vespucci, echter die zich realiseerde dat de ontdekte plaats een nieuw continent was. Na zijn ontdekking schonk hij zijn eigen naam aan het land en noemde het "America".

In de hoofdstad Madrid is er die dag een grote militaire parade bijgewoond door de Koning, samen met de Koninklijke familie en de belangrijkste vertegenwoordigers van alle geledingen van de overheid, samen met het grootste deel van de voorzitters van de Spaanse autonome regio’s.

De ontdekking van Amerika in 1492 was gedenkwaardige en 12 oktober wordt beschouwd als een gedenkwaardige dag, want vanaf dat moment begon het contact tussen Europa en Amerika.

Dia de la Raza, of Día de la Hispanidad, deze feestdag op 12 oktober werd ook in andere Spaanstalige gebieden ingevoerd. In Argentinië in 1917, Venezuela in 1921, Chili in 1923 en Mexico in 1928. Oorspronkelijk werd in deze landen ook Columbusdag gevierd, maar het werd veranderd nadat deze landen zich meer als mesties gingen beschouwen. Men vond het niet meer gepast om een feest te vieren ter ere van een gebeurtenis die volgens sommigen Amerika onderwierp aan Europa en het continent in 300 jaar ellende stortte.

Op deze dag zijn de meeste winkels gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten