11 mei 2019

Feesten van San Isidro in Hondón de las Nieves

Als de Spanjaarden kunnen feesten dan laten ze hiervoor geen enkele gelegenheid onbenut. Midden mei is het de naamdag van San Isidro, de patroonheilige van de landbouw. In bijna alle dorpen viert men deze naamdag met een optocht met het beeld van San Isidro. Zo ook in ons dorp Hondón de las Nieves. Die dag trekken de bewoners, met de fanfare op kop, naar de kapel van San Isidro op een heuveltje even buiten het dorp waar landbouwers tafels hebben gedekt met landbouwgewassen en drinken voor de deelnemers. In stoet trekt men nadien met het beeld terug naar het dorp waar Isidro een nachtje mag logeren bij de Pastoor in de kerk. De dag nadien wordt het beeld in een optocht terug gebracht naar zijn kapel.
 
Meer info over San Isidro kan je vinden in de laatste Costakrant Vinalopo of klik HIER
Programma
 ZATERDAG 18 MEI
ROMERÍA: Om 18.30 uur vanaf Plaza de la Villa naar de Hermitage van San Isidro, waar we zullen genieten van de prachtige landschappen en waar we je uitnodigen om kracht te vinden in wijn en bonen.

ZONDAG 19 MEI
ROMERÍA: Om 18.30 uur, overdracht van het beeld van San Isidro van de Parochiekerk naar de Plaza de la Villa, waar de studenten van de CEIP Nstra. Sra. De las Nieves en iedereen die wil deelnemen gedichten ten beste brengen aan San Isidro.
Vervolgens brengen we het beeld van San Isidro over naar de Hermitage en proeven we de typische producten van dit land.

La Canalosa

ZONDAG 2 JUNI
ROMERÍA: Om 19.30 uur begint de bedevaart van San Isidro Labrador in La Canalosa. Vervolgens zullen we de typische producten zoals gewoonlijk proeven.
Tijdens de bedevaart/optocht zijn we vergezeld van onze fanfare "Unión Musical de Hondón de las Nieves"
ORGANISATIE: AYUNTAMIENTO DE HONDÓN DE LAS NIEVES