19 februari 2019

Zeilschip Nao Victoria in de haven van Alicante van 28 tot 31 maart 2019


Van 28 tot 31 maart 2019 kan je in de haven van Alicante het replica zeilschip Nao Victoria bezoeken. Tijdens deze datums zal het schip aanleggen in de Volvo-zone  en is elke dag open van 10:00 tot 20:00 uur.

Toegangsprijs is € 4 per volwassene en € 2 per kind en je kan je tickets kopen via de officiële website. (klik HIER)
Deze replica werd in 1991 in Spanje gebouwd en werd de eerste historische replica om mee rond aarde te zeilen. Ze begon in 2004 vanuit Sevilla en gedurende twee jaar legde ze 26.894 mijl af en bezocht 17 landen.

Geschiedenis van de Victoria

Ferdinand Magalhães vertrekt op 17 september 1519 met vijf schepen en 265 bemanningsleden vanuit Spanje voor een eerste tocht rond de werld. Ruim een half jaar later bereikt hij Rio de la Plata, een riviermonding tussen Uruguay en Argentinië. Na enige tijd voor anker te hebben gelegen reizen de schepen verder naar het zuiden. Veel zuidelijker dan hij verwacht vindt hij op 21 oktober een zuidelijke doorgang naar de Grote Oceaan. Deze doorvaart tussen Vuurland en het vasteland wordt later naar de Portugees vernoemd: straat Magalhães.

Met nog drie schepen over steekt Magalhães hierna de Grote Oceaan over. Eenvoudig is dit niet. Magalhães weet niet dat hij de grootste oceaan ter wereld over moet steken om de Molukken te bereiken. Aan boord is water- en voedselgebrek. De overlevenden van de tocht bereiken op 6 maart 1521 de Marianen, een groep eilanden en atollen in de Grote Oceaan. Op 31 maart bereiken de mannen uiteindelijk de Filippijnen. Een maand na aankomst overlijdt Magalhães. dit tijdens een gevecht met de lokale bevolking van Mactan.

Slechts één van de schepen die in 1519 waren vertrokken voltooide de reis om de wereld. Met nog slechts achttien levende bemanningsleden completeerde Juan Sebastian de Elcano de eerste reis om de wereld. Op 6 september 1522 voer hij de haven van Sevilla binnen.