12 februari 2019

"Parque del Oeste" (Westpark) of "Pas dels Dolors" in Novelda.

Het park is gelegen aan de rand van Novelda, specifiek ten westen van de gemeente en is direct toegankelijk via de Avda. Alfonso X El Sabio. (https://goo.gl/maps/QjgMn4fUVoP2)
Het park heeft een duidelijke invloed gekregen van de modernistische stijl alom aanwezig in Novelda. Dit feit is duidelijk te zien aan de mozaïeken en hekjes die het park sieren.
In het park staat ook de Ermita de la Vereda, een religieus gebouw dat dateert uit de 16e eeuw.
Het park wordt beschouwd als een van de belangrijkste groene plekken in de stad en biedt bezoekers een breed scala aan vrije tijdsmogelijkheden omdat het over talloze faciliteiten beschikt  die buitenactiviteiten mogelijk maken.
Het park heeft een amfitheater, een ruimte met barbecues voor openbaar gebruik, verschillende picknickplaatsen met tafels en banken, sportvelden voor voetbal en basketbal, tafels voor spelletjes, speeltuinen, enz.
Naast deze faciliteiten wordt het park zeer gewaardeerd als natuurpark. Langs de paden die door het park lopen kan je genieten van aangename omgevingen gecreëerd door verschillende soorten vegetatie, waterpartijen en zithoekjes.

Naast het park kan je de begraafplaats van Novelda bezoeken, Vele oude graven dateren uit de tijd dat het modernisme in volle bloei was in Novelda. Klik HIER voor meer info.