16 augustus 2014

Dorpen in de omgeving: Cañada de la Leña.Cañada de la Leña is een gehucht van de Spaanse stad Abanilla (Murcia), gelegen tussen de bergen van Barinas, Espada en Quibas en aan de A-9. Het is een vrij droog gebied door de overvloed van zout in het gebergte, daardoor is goed grondwater schaars. Het gehucht heeft een bevolking van ongeveer 150 inwoners. De naam van het dorp kan afkomstig zijn van een fonetische vervorming van "Alheña" (Henna) een kleurstof gebruikt in de oudheid. Er is niet veel van de oorsprong van het  gehucht bekend, maar sommige documenten noemen het gehucht Los Martinez. Het was een eenvoudig dorp dat werd opgericht door de familie Martinez, het waren "leñadores" (houthakkers).

Het dorp is een verzameling van huizen, kralen, stallen, kelders en garages. De economie is gebaseerd op landbouw, veeteelt en wijn industrieën zoals in alle dorpen in de omgeving. Het is in een gebied van grote natuurlijke charme.

De kleine dorpskerk, die is gewijd aan de Virgen del Carmen, is het enige karakteristieke pand van het dorpje. De kerk is eenvoudig, het is een witte gevel met een Latijns kruis en een boog.

Hun feesten worden op 16 juli gehouden ter ere van de Virgen del Carmen. De feesten gehouden in dit gehucht zijn goed bekend in deze regio.


Het gehucht heeft aan een kant van de kerk een café en aan de andere kant het restaurant La Amistad waar je lekkere tapas kan eten en waar je een grote keuze hebt uit "plato combinados" zoals bv. dorado aan € 9,00, varkenshaasje aan €10,00 euro. Een koffie kost €1.20 en een grote karaf wijn €1,50. In de week hebben ze ook een dagmenu.
 
Google Maps klik HIER