18 juli 2014

Schuimparty en Mascletta in Elche van 2 tot 10 augustus 2014

Dankzij het grote succes van vorig jaar, waaraan duizenden mensen, voornamelijk kinderen aan mee deden, heeft het stadsbestuur beslist ook dit jaar weer een schuimparty te houden.  Op zaterdag 2 augustus, naast de parochie van San Antón, op zondag 3 augustus op het  Plaza Francesc Cantó op vrijdag 8 augustus langs de Mercado de Abastos de El Plà, op zaterdag 9 augustus in het Parque de Andalucía en zondag 10 augustus met de parochie van het  Corazón de Jesúst.
Alle schuimpartijen zullen worden gehouden om 12:00 uur 's middags. 
Een nieuwigheid dit jaar is de schuim party op 9 augustus, na de optochten van Moros y Cristianos op het  plaza del Congreso Eucarístic.



De Mascletta's zullen afgeschoten worden  op
7 augustus op de plaza Salvador Allende, op 8 augustus in de Jardín de Andalucía en op 10 augustus in de Paseo de Germanías. Detmascletas worden gehouden om 24:00 uur.

De zesde mascletas (vuurwerk) wedstrijd zal worden gehouden van 11 tot 14 augustus in de zona de Traspalacio. Deze editie heeft vuurwerk op maandag 11 augustus Dama d'Elx pyrotechniek, dinsdag 12 augustus de Turis vuurwerk, woensdag 13 augustus  De Alicante, en donderdag 14  vuurwerk Ferrández en op 15 augustus  vuur vuurwerk Alpujarreñ.