13 januari 2014

"6 siglos de adoración en Elche" Tentoonstelling in La Calahorra


"Zes eeuwen van aanbidding in Elche"

Deze tentoonstelling sluit een jaar van festiviteiten af rond de 600ste verjaardag van het eerste gedocumenteerde bericht over de Corpus Christi processie in Elche. In deze tentoonstelling kan je een aantal bezienswaardigheden over deze Corpus Christi processie bewonderen, vanaf de oorsprong tot heden. Een aantal van de tentoongestelde voorwerpen waren al honderden jaren geleden in gebruik en zijn zo goed als mogelijk hersteld als onderdeel van deze geschiedenis. In de zalen van het Calahorra kan je het belang dat deze Eucharistische aanbidding van het Corpus Christi in Elche had ontdekken.
Wanneer en waar ?
Dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 en 16,00-19,00 uur . 
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur en 17,00-21,00 uur . 
Gesloten op maandag .

Vrije toegang

La Calahorra Adres: 
Uberna , 14
Elche

Contact Informatie
Telefoon : 96 665 82 43
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torre La Calahorra

De toren is gebouwd op oude vestigingsmuur maar verloor 10 van zijn 25 meter hoogte tijdens de aardbeving van 1829. De aardbeving veroorzaakte ernstige schade aan de bovenste twee verdiepingen welke moesten worden gesloopt. De toren is gebouwd in de late dertiende eeuw als verdedigingstoren van de stad.
Het is een rechthoekige prismatische constructie met een verbreding aan de basis voor stabiliteit. De vele verbouwingen door de heren van Elche hebben het uitzicht van de toren veranderd. Zowel de neo-Arabische stijl als de gekanteelde bakstenen dateren uit de negentiende eeuw .
Sommige van de kamers
met een panoramisch uitzicht over de stad dateren uit de vroege twintigste eeuw. Kamer op de begane grond, versierd met Egyptische motieven, was de ontmoetingsplaats van de loge (vrijmetselaars) opgericht in Elche in 1878.

Toren Google Maps klik HIER 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Video  Corpus Christi processie in 2013: