19 juni 2013

Nieuws over SAT - "agua de riego" in Hondon de las Nieves


SAT is een vereniging van landbouwers die het "agua de riego" (irrigatie water) beheren dat  bedoeld is om het land te irrigeren. Iedereen die recht heeft op dit irrigatie water en die officieel is ingeschreven is automatisch lid van SAT en kan vergaderingen bijwonen en heeft stemrecht. Deze bijeenkomsten vinden elke donderdag van 18 tot 19 uur plaats  in het kantoor van  SAT op de bovenverdieping van het gemeentehuis.
Het irrigatie water is enkel bedoeld als landbouwwater, het water is wel gefilterd maar voldoet niet aan de norm van drinkwater. Je kan er dus niet mee koken en is ook niet drinkbaar, daarom is SAT ook  niet verantwoordelijk voor het gebruik van dit water en hun verantwoordelijkheid gaat enkel  tot aan de aansluiting aan de straat.
Wat wij verder op ons eigen terrein doen met het water valt niet onder de verantwoordelijkheid van de SAT, daarom zeggen ze dat het water niet voor huishoudelijk gebruik is maar voor irrigatie van de planten in de tuin en eventueel gebruik als zwembadwater.

Bij iedere waterhuisje waar de meters met aansluitingen in staan, staat een telefoonnummer van SAT zodat er bij storingen contact kan worden opgenomen met SAT. Ook op de facturen zal in de toekomst het storingsnummer vermeld worden.
De besluiten die door SAT zijn genomen, zijn in ons aller belang want zo hebben wij een degelijk watersysteem. De medewerkers van SAT zetten zich in om de beste kwaliteit water te leveren  dat niet te duur is en heel goed bruikbaar is voor ons allemaal, landbouwer en particulier.
SAT zal ons in de toekomst informeren bij eventuele storingen zodat wij deze via de website http://hondon-nieves.blogspot.com.es/ 
en via facebook: 
https://www.facebook.com/groups/hondondelasnieves/
https://www.facebook.com/groups/hondonwhatson/ 
aan de inwoners kunnen doorsturen.


Contactgegevens SAT:
mailadres: sathondon@aguashondon.es
telefoonnummer storingen: 660 956 194 (dit is een speciaal team dat alleen storingen behandelt) Spaans gesproken.
kantooruren: maandag en donderdag van 9:30 tot 13:30
telefoon kantoor: 965 48 0226