28 augustus 2012

Villena Feesten Moren en Christenen

 
4 tot 9 september 2012

Het feest van de Moren en Christenen in Villena is uitgeroepen als zijnde van “Toeristisch Belang” en is de moeite waard om van te genieten. Het festival begint officieel op dinsdag 4 september en gaat door tot zondag 9 september 2012. Er zijn veertien comparsas of groepen, waarvan zeven Moorse, en zeven Christenen. Elke groep bestaat uit honderden mannelijke en vrouwelijke deelnemers. Het festival is een van de meest beroemde en spectaculairste van deze streek

De viering is gewijd aan de patroonheilige van Villena, Maria van Deugden Ook wel bekend als de Maagd van Deugden. Volgens de legende is ze verschenen aan het einde van de 15e eeuw in de buurt van de stad.

.



Programma

Dinsdag 04 september
19:00 Concert door de Band van Villena in het theater Chapi.
 22:00 Diner voor de groepen
 1:00 vuurwerk in het kasteel gevolgd door feesten.

Woensdag 05 september
12:00 Opening van de feestelijkheden vanaf het balkon van het stadhuis, gevolgd door het zingen van de feesthymne en het volkslied en daarna een parade van alle groepen langs: Plaza Santiago, Ramón y Cajal, Joaquín Maria López, Corredera, Plaza del Rollo, Nueva.    
16:00 Grote parade Parade van de Moren en Christenen. Route: begint in Calle Nueva bij de kruising met de Avenida de Elche, en stopt in Avda. Constitución.

Donderdag 06 september
07:30 Diana, ’s morgens parade met de muziekband en de Moren Plaza de Santiago along Ramón y Cajal, Joaquín Mª López y Corredera  van waaruit ze verder lopen langs de normale route.
10:00 Parade van de Hoop (Desfile de la Esperanz) met de kinderen van de groepen van Constitution Avenue, langs de Plaza de Maria Auxiliadora, Joaquín María López. Na de parade is er een mis in de kerk.
17:00 Oorlog en beleg tussen de Moren en Christenen in het kasteel. Nadien parade van de Christenen langs de straten, Ramón Ramón y Cajal, Juan Chaumel, la Cruz, San Ramón, Hernán Cortes, General Prim, Libertad, en bezetten het kasteel. Parade van de Moren langs straten Teniente Hernández Menor, Plaza de Santa Maria, la Rambla, Segunda Manzana
    21:00 Grote Parade met alle groepen.

Vrijdag 7 september
07:30 Vroeg in de ochtend parade met de muziekband en de Christenen.
12:00  Parade ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Maria van de Deugden.
18:30  Onderhandelingen over de terugkeer van  de christenen naar  het kasteel.
22:00 Retreat Parade
01:30 spectaculair vuurwerk vanaf het Castillo de la Atalaya, Gevolgd door feesten.

Zaterdag 8 september Dag van Onze-Lieve-Vrouw Maria van Deugden
07:30 Vroeg  in de ochtend parade met de muziekband en de Moren.
12:15 Oorlog en beleg tussen de Moren en Christenen in het kasteel. parade van de Moren en bezetting van het kasteel. De Christenen parade langs straten en belegering van het kasteel.
18:00 Onderhandelingen tussen de Moren en Christenen in de kerk van Santiago Arciprestal, gevolgd door de plechtige processie met het beeld van de Maagd Maria van de Deugden en alle groepen

Zondag 09 september
08:30 Processie met het beeld van de maagd Maria van de Deugden met alle groepen
12:00 bekering van de Moren tot het Christendom in de Kerk van het Heiligdom, gevolgd door de komst van het beeld waar het wordt ontvangen met hymnen en het gooien van bloemblaadjes.
17:00 Binnenkomst van de nieuwe Kapiteins van de groepen, beginnend bij  Avenue Constitution op de kruising met straten en San Isidro Selva  langs de route naar Calle Nuevo waar de nieuwe Kapiteins van de groepen worden aangekondigd vanaf het balkon van de Casa del Festero, gevolgd door de prijsuitreiking voor de feestdagen en een grote vuurwerk om de feestelijkheden te beëindigen.

Volledig Spaanstalig programma klik HIER