30 mei 2012

Jan Keijsers - Beeldhouwer

Kunstenaar uit Hondón de las Nieves

Jan Keijsers is geboren in 1953 in het mooie Limburgse dorp Sevenum als zoon van een tuinder. Het bedrijf van zijn ouders lag 3 kilometer buiten het dorp, waardoor het voor hem mogelijk was vele uren in de natuur door te brengen. Leren wilde hij niet in zijn jeugd en het opgesloten zitten in het klaslokaal was voor hem een straf. Zodoende haalde hij pas op zijn 40e enkele 1e graads onderwijsbevoegdheden in agogiek en bedrijfswetenschappen.
Sinds 2001 woonde en werkte Jan in het Spaanse dorpje Hondón de las Nieves. Vanaf de eerste dag dat hij er woonde werd hij gefascineerd door de marmer uit deze streek en door zijn bezoeken aan de marmermijnen werd dit gevoel alleen nog maar versterkt. Voor zijn werken gebruik hij bijna uitsluitend stenen uit de regio Alicante, zoals de marmersoorten Rojo Alicante en Crema Marfil. Ieder beeld is een zeer persoonlijk proces tussen het marmer en hem zelf.
Momenteel woont hij in Aigues (Alicante) en maakt deel uit van het collectief Art Aigues. Zijn werk is te zien in o.a. de galerie van art Aigues in la calle mayor ( open iedere za- en zondagmorgen van 11-00 tot 14-00 uur. Andere werken zijn te bekijken in de beeldentuin van het cultureel centrum in Aigues. In de gemeente Hondón staan 2 sculpturen (Primavera in casa de cultura en Torso 2016 bij sportcentrum .

Als beeldhouwer in marmer organiseert hij wekelijks een excursie naar een marmergroeve.
 Info en boeking: beeldhouweninspanje.webs.com

Website:
http://www.jankeijsers.webs.com/ 
http://keijsers.exto.nl/

Adres:
Ptd. Bayon 12, nº 7
03688 Hondón de las Nieves - El Fondó de les Neus
965 48 02 25