27 februari 2014

Ballet Flamenco "De Carmen" in Orihuela op 8 maart 2014


In 1963 sterft Carmen Amaya  op 50 jarige leeftijd als slachtoffer van een nier aandoening. In dezelfde ruimte waar ze de wereld vaarwel zei, start een show, een choreografische en muzikale wandeling, poëtisch, ingebeelde momenten van haar bestaan ​​.
Carmen, dansend in het zand, is een voorstelling van muziek en flamenco in zijn meest hedendaagse danstaal. Deze zintuiglijke, impulsief en dromerige reis van Carmen, volgt  de voetsporen op het strand, omzwervingen op de oceaan, omarmen van andere culturen om uiteindelijk terug te keerden naar de zee waar ze geboren werd .
Carmen Amaya  danste
altijd met kracht en unieke persoonlijkheid, tot het laatste moment... 

Beslist een aanrader...

Zaterdag 8 maart om 21:00 uur 
Teatro
Circo Plaza Poeta Sansano s / ​​n, Orihuela 
Inkom: 12 € patio y principal | 10 € anfiteatro
Ticket reservering kan HIER
Wie was Carmen Amaya?

Carmen Amaya was een Spaans flamencodanseres, flamencozangeres en filmactrice. Ze wordt algemeen beschouwd als één van de beste flamencodanseressen ooit en haar bijdrage in de ontwikkeling en emancipatie van de flamenco was zeer groot.

Carmen Amaya werd geboren op 2 november 1913 op het strand van Ciudad Condal (Somorrostro, wijk van Barcelona). Haar uitgebreide familie (veel bekende (hedendaagse) Spaanse gitano (Spaanse zigeuner) artiesten zijn familie van haar) stamt af van de antieke Chavori e Baraje stam, waarvan de wortels tot in India teruggaan. Haar vader was Francisco Amaya -El Chino. Haar tante was Juana La Faraona. Zij was de zus van Paco, Leonor, María, Antonio en Antonia Amaya, die allen roem als (flamenco)artiest verwierven. Zij stierf, net 50 jaar oud, op 19 november 1963 in Bagur, Barcelona aan een infectie van de luchtwegen en een ontsteking van de nieren.
Bron Wikipedia. Meer info op http://nl.wikipedia.org/wiki/Carmen_Amaya