26 februari 2014

7, 8 en 9 maart 2014 Fietas medievo in Villena

De middeleeuwse feesten spelen zich af in El Rabal, een Arabische wijk van smalle straatjes en oude huizen waar we muzikanten, jongleurs, valkeniers, tovenaars, boogschutters, vuurspuwers, schaakmeesters, straattheater en een groot aantal gratis activiteiten te zien krijgen voor alle publiek.

Dit jaar spelen de deelnemers ook het middeleeuwse trouwen na, meerdere koppels trouwen aan de voet van het kasteel Atalaya, iets uniek in Europa, met grooms en gasten gekleed in de mode van de Middeleeuwen .

Een ander magische momenten is de kaars processie, waar honderden mensen in de nacht door de straten lopen, eindigend met een concert van Keltische muziek langs de muren van het kasteel.

Dit grote evenement vindt plaats rond de middeleeuwse markt van Villena en heeft meer dan 160 kramen afkomstig uit alle delen van Spanje. Deze bieden de meest aantrekkelijke waren: kraampjes met heerlijke vleeswaren, diverse ambachten ( sieraden,  juwelen, wapens, aardewerk, ... ) en natuurlijk de traditionele tavernes waar je kan eten zoals in de Middeleeuwen.

Daarbij komen nog de dansende gigantische hoofden, workshops muurschildering, middeleeuwse attracties voor kinderen, boerderijdieren, ezelstochten...

Klik HIER om naar de website te gaan.

Klik HIER voor het volledige programma