11 september 2012

Alicante Castillo Santa Bárbara


Bronstijd, Iberische en Romeinse archeologische resten zijn gevonden op de hellingen van de berg Benacantil, maar de oorsprong van het kasteel Santa Bárbara dateert  uit de 9e eeuw ten tijde van de Islamitische overheersing van het Iberisch schiereiland. De Arabische middeleeuwse geograaf Al-Idrisi noemt deze berg Banu-lQatil.

Op 4 december 1248, werd het kasteel veroverd door Castiliaanse troepen onder leiding van Alfonso van Castilië, de latere koning Alfonso X. Het is genoemd naar Sint-Barbara, op wiens feestdag het kasteel werd ingenomen. Het werd weer veroverd door de Aragonezen in 1296 tijdens het bewind van Jacobus II van Aragon, die opdracht gaf tot de wederopbouw. Peter IV van Aragon, Karel I van Spanje en Filips II van Spanje bouwden het kasteel verder uit..

Het kasteel werd in 1691 beschoten door een Franse smaldeel. Tijdens de Spaanse Successieoorlog werd het kasteel door de Engelsen drie jaar bezet. In 1873 werd het beschoten, samen met de stad, door het fregat Numancia.

Vanaf de 18e eeuw is de militaire rol van het kasteel afgenomen en het werd soms nog gebruikt als een gevangenis.  Het kasteel bleef verlaten tot 1963, toen het werd opengesteld voor het publiek. Liften werden geïnstalleerd in de berg.


Tegenwoordig is het kasteel vrij toegankelijk.  Tegen de helling van de heuvel is een park aangelegd, het Parque de la Ereta, en ook in het kasteelgebied zelf zijn er tuinen aangelegd. Men kan door het park of over de vestingsmuur naar het kasteel wandelen.
Het kasteel is ook met de auto bereikbaar.
Vanaf de boulevard via een tunnel en lift geraak je ook op het kasteel. Hiervoor dien je enkele euro’s te betalen.

Plaats :
Frente Playa Postiguet
03001 Alicante-Alacant (Alicante-Alacant)
pmc@alicante-ayto.es
Tel.:+34 965162128

Openingsuren:
Vanaf 01 apr tot 30 sep van maandag tot zondag van 10:00 tot 22:00
Vanaf 01 okt tot 31 mrt van maandag tot zondag van 10:00 tot 20:00

Prijzen
Kasteel: Gratis. Lift: €2.40 .


Meer foto's klik hieronder: