4 juni 2019

Feesten van de Moren en christenen ter ere van San Antón Elda 6 tot 10 juni 2019

Dag en nacht worden de straten overspoeld met muziekbands en parades die festeros en bezoekers uitnodigen om deel te nemen en in de beroemde "cuartelillos" (feestbarakken) kracht vinden om door te gaan.
De festiviteiten beginnen officieel op donderdag na de "Entrada de Bandas", parades uitgevoerd door de verschillende comparsas samen met de bandas.
Wanneer ze aankomen op de Plaza de la Constitución, waar het kasteel is gevestigd, begint het meest emotionele moment: de pasodoble "Idella", het volkslied van de festiviteiten dat door duizenden enthousiaste mensen wordt meegezongen.
Tientallen evenementen en parades vullen de straten van de stad: de ambassades, Diana Festera, het offer aan de patroonheilige en parades.
De belangrijkste en opvallende acts zijn de "Entrada Mora" en de "Entrada Cristiana", die op zaterdag- en zondagmiddag worden gehouden.
Op maandag vindt de processie plaats waarin de heilige naar zijn hermitage wordt verplaatst. Wanneer de Heilige is gearriveerd wordt het traditionele vuurwerk afgeschoten als einde van de feesten.

Website van de feesten: https://www.morosycristianoselda.es/

Programma klik HIER